Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka, 2022

A Bor és Piac szerkesztősége 2022-ben is meghirdeti a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázatot – ezúttal a 11. alkalommal! Május elején elindult a szavazás, de aki szeretne még benevezhet a versenyre!

Ki nevezhet?

Bármely birtok, aki regisztrál itt.

A pályázat menete

A szőlőbirtokok maguk töltik fel a birtok fontosabb adatait és legfeljebb 12 fotót a webes felületre. Ehhez összeállítottunk egy segédanyagot. Kérjük, pontosan jelöljék meg, melyik kategóriába tartoznak: kisbirtok 10 hektár megművelt szőlőterületig, középbirtok 11-50 hektár között, nagybirtok 51 hektártól. A nevezés díjtalan, a szavazás május 2-án, hétfőn kezdődik, és július 10-én, vasárnap este zárul.

A szavazás nyomán mindhárom kategóriából a három legtöbb szavazatot megszerző birtok kerül a legszebb 9 közé. A szavazást követően a második fordulóba bekerülő szőlőbirtokokat személyesen látogatja végig a zsűri, melynek tagjai elismert szakemberek, illetve borbarátok.

A zsűri

Prof. Dr. Bisztray György, a MATE professor emeritusa, a BCE Szőlészeti Tanszék nyugalmazott igazgatója

Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője

Dr. Csemez Attila, tájépítészmérnök, nyugalmazott egyetemi tanár, BCE Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék

Dékány Tibor, tájépítész, fotóművész

Prof. Dr. habil Kállay Miklós, a MATE professor emeritusa, a BCE Borászati Intézet nyugalmazott igazgatója

Dr. Nyitrainé Sárdy Diána, a MATE Budai Campusának főigazgatója, a Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatója

Dr. Pásti György, nyugalmazott egyetemi docens, tanszékvezető, BCE Borászati Tanszék

Dr. Szakács László, a Bor és Piac kiadójának ügyvezető igazgatója

valamint a 2021. évi verseny kategóriagyőzteseinek képviselője.

Megnézem a pályázó kisbirtokokat
Megnézem a pályázó középbirtokokat
Megnézem a pályázó nagybirtokokat
Hogyan szavazhat?

Minden kategóriában egy birtokra szavazhat. A szavazásban Facebook-azonosítójával vehet részt.  Nézze meg a birtokok bemutatását, jól fontolja meg a véleményét, és ha döntött, nyomja meg a birtok neve alatt található „Erre a birtokra szavazok” feliratú gombot (ez a gomb a szavazás kezdetéig nem látható).

A szavazás állása a szavazási időszak végéig láthatatlan marad. Az olvasók által megszavazott 9 legszebb birtokot a zsűri személyesen is megtekinti és értékeli a szervezők által kidolgozott 100 pontos rendszerben.

A három kategóriagyőztes a zsűri döntése alapján elnyeri a Magyarország Legszebb Kisbirtoka 2022, a Magyarország Legszebb Középbirtoka 2022 és a Magyarország Legszebb Nagybirtoka 2022 címet.

A három birtok közül a legmagasabb pontszámot elért pályázó a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2021 címet a kategória megnevezése nélkül is viselheti.

A címmel járó előnyök

A győztes birtokok időbeli korlátozás nélkül használhatják kommunikációjukban a fenti titulusokat, az évszám megnevezésével. A pályázatot a szervezők évente meghirdetik. A címet elnyerő szőlőbirtokok öt éven belül nem pályázhatnak újra.

A cím eddigi nyertesei az elmúlt 5 évben:

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2021

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2019

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2018

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2017

Mobilitási partnerünk