Tringa Borpince - Szekszárd

Kisbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Kerékhegy

Szőlészet vezető:

Gál László

Főborász:

Gál Antal

A birtok története:

Pincészetünk 2001-ben alakult Szekszárdon, kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik, illetve további néhány hektárról dolgoz fel szőlőt. A birtok gerincét alkotó négyhektáros terület a feldolgozó üzemmel és pincével a város szélétől nagyjából egy kilométerre, a Kerékhegy tetején, festői környezetben található. A napsütéses órák magas száma, valamint a lösz talaj adottságai kiválóan alkalmassá teszik a vidéket, elsősorban vörösbor szőlők termesztésére. Pincészetünk is nagyrészt vörösborok készítésével foglalkozik, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajták, valamint ezek házasításai a legjellemzőbb boraink, de választékunkat színesíti egy rozé és egy fehérbor is.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

A borkészítés alapjául szolgáló szőlőt kifejezetten minőség orientáltan, magas tőkekorlátozással termesztjük, szüret után pedig modern, irányított erjesztés technikával készítünk belőle bort. Ezt követően fahordós pincénkben érlelődnek vörösboraink legalább egy évet, mielőtt palackba töltenénk. Filozófiánk szerint a fogyasztóval minél közelebbi kapcsolatra törekszünk, ezért elsősorban közvetlenül értékesítjük a borainkat a pincénél, illetve fesztiválokon, bemutatókon, ezen kívül borszaküzletekbe, borozókba, éttermekbe szállítunk. Pincészetünknél kialakított vendégfogadó épületben lehetőségük van a borkedvelőknek helyben kóstolni borainkat, illetve megismerkedni feldolgozó üzemünkkel.

A birtok borai:

Sargasso - Kései szüretelésű Rizling és Chardonnay házasítása. Rosé - Kései szüretelésű, teljesen érett Kékfrankos szőlőből, reduktív eljárással készült rozébor. Fuxli - Legtartalmasabb rozé, vagy leglazább vörösbor. Cuvée BQ Barrique - Szekszárdi saját termesztésű Kékfrankos, Cabernet Sauvignon szőlőből készült hagyományos technológiával. Kékfrankos - Saját termesztésű szőlőből készült érlelt, hosszan lecsengő vörösbor. Barocco - Blauburger, Merlot és Kékfrankos szőlőből készült minőségi száraz vörösbor. Diablo - Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Merlot házasítás. Phaeton - Szekszárd-Kerékhegyen és Görögszón termelt szőlőből készült, Merlot és Cabenet Sauvignon házasításából, melyet tölgyfahordóban ászkoltunk 18 hónapig. Cabernet Franc - Válogatott Cabernet Franc szőlőből készült, 10 hl-es tölgyfahordókban ászkolt testes vörösbor. Merlot - Szekszárd-kerékhegyi, saját termesztésű, dűlő szelektált szőlőből készült mélyrubin színű vörösbor.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Előzetes egyeztetés után bográcsos, sültes, vagy hidegtálas vacsorát is tudunk kínálni a borkóstoló mellé. Ha lehetőségük van rá, látogassanak el hozzánk családi, baráti társasággal!