Schieber Pincészet - Szekszárd

Nagybirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Kadarka u. 100.

A birtok története:

A Schieber Pincészet családi szőlőbirtokként ötvennégy hektárnyi termőterülettel rendelkezik a Szekszárdi Történelmi Borvidéken, melyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgy és Görögszó dűlőkben találhatók. Borászatunk központja Szekszárdon, a Kadarka u. 100. sz. alatt található műemléki védett épületegyüttes, pince és présház, különleges kulináris-, és borélményt nyújtó étteremmel, a Patina Borkúriával. A birtok fejlődési útjaként a kiemelkedő minőségű borok készítését tűztük ki, megfelelő szakmai alázat és elhivatottság mellett. Célunk, hogy a szőlő terméséből értéket teremtsünk, ezért különös figyelmet fordítunk a kiváló minőségű szőlő termelésére és annak kíméletes feldolgozására, borainkat pedig különleges gondosság és odafigyelés mellett, világszínvonalon, a legmodernebb technológia alkalmazásával, a hazai és a nemzetközi trendeknek megfelelően készítjük. Amire különlegesen büszkék vagyunk, hogy boraink jelenleg tíz országban találhatóak kereskedelmi forgalomban, számos hazai- és nemzetközi borversenyen szerepeltek már eredményesen, valamint több Michelin-csillagos étterem borlapján is fellelhetők.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Az új borászati üzemünk 2020 augusztusában készült el. Különlegesége, hogy saját egybefüggő 42 hektáros szőlő terület mellet található. Így a szőlő feldolgozása a szüretet követően kíméletesen és a lehető legrövidebb idő alatt megtörténik. Az üzem a mai kor minden követelményének megfelel. 9000 hl erjesztő és tároló kapacitással rendelkezik.
A borászat tervezésénél arra törekedtünk, hogy az adott szőlőterületeknek saját erjesztő tartálya legyen, amiben el tudjuk készíteni fajta és parcella szelektált borainkat, ezáltal tudjuk legjobban bemutatni a szekszárdi terroir adottságait.

A birtok borai:

Saját borszaküzletükben Szekszárdon a Kadarka utcában a város szívéhez közel található a klasszicista stílusú műemlék jellegű épület. Itt kínáljuk palackos borainkat a Schieber borok kedvelőinek. A szélesebb vásárló közönség Vinotékákban és az áruházak polcain is megtalálják borainkat.

További gondolatok a birtokról:

Hitvallásunk, hogy a borkészítés során, olyan átalakulásnak lehetünk részesei, amelyben a természet a kultúra, hagyomány és az alkotói szándék ötvöződik. Egyedülálló szimbiózis, amely nem jellemezhető egy egyszerű árutermelő üzem leírásával. Fáradhatatlanságot, alázatot és együttgondolkodást követel, amely őszinte szándék és akarat megvalósulni látszik csapatmunkánk eredményeként.