Schieber Pincészet - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Kadarka u. 100.

A birtok története:

A Schieber Pincészet családi szőlőbirtokként a szekszárdi történelmi borvidéken harminc hektárnyi termőterülettel a kitűnő földrajzi és talajadottságú Baranya Völgyben található, amely a borvidék egyik legértékesebb térsége közé tartozik. Szőlészetünkben környezettudatos szemlélet mellett különös figyelmet fordítunk a kiváló minőségű alapanyag előállítására, melyet egyértelműen környezetkímélő integrált termesztés technológiára alapozunk.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borászat három pincéből áll, az összes tárolótér mintegy háromezer hektoliter befogadására alkalmas. Meghatározóan fő irány a zömében fahordós érleléssel előállított, kiváló minőségű vörösborok készítése és piacra juttatása.

A birtok borai:

Saját borszaküzletükben Szekszárdon a Kadarka utcában a város szívéhez közel található a klasszicista stílusú műemlék jellegű pince, a hozzátartozó épület, maga a feldolgozó, valamint borszaküzlet is itt kínáljuk palackos borainkat a szekszárdi borok kedvelőinek. A szélesebb vásárló közönség az áruházak polcain is megtalálják borainkat. Így például a különböző évjáratú Cabertnet Franc, Cabernet Sauvignon, Kadarka, Cuvée, Rozé, vagy a Chardonnay szőlőfajták alkotta bor palettánkat.

További gondolatok a birtokról:

Hitvallásunk, hogy a borkészítés során, olyan átalakulásnak lehetünk részesei, amelyben a természet a kultúra, hagyomány és az alkotói szándék ötvöződik. Egyedülálló szimbiózis, amely nem jellemezhető egy egyszerű árutermelő üzem leírásával. Fáradhatatlanságot, alázatot és együttgondolkodást követel, amely őszinte szándék és akarat megvalósulni látszik csapatmunkánk eredményeként.

Erre a birtokra szavazok