Schieber Pincészet - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Kadarka u. 100.

A birtok története:

A Schieber Pincészet családi szőlőbirtokként a szekszárdi történelmi borvidéken harminc hektárnyi termőterülettel a kitűnő földrajzi és talajadottságú Baranya Völgyben található, amely a borvidék egyik legértékesebb térsége közé tartozik. Szőlészetünkben környezettudatos szemlélet mellett különös figyelmet fordítunk a kiváló minőségű alapanyag előállítására, melyet egyértelműen környezetkímélő integrált termesztés technológiára alapozunk.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borászat három pincéből áll, az összes tárolótér mintegy háromezer hektoliter befogadására alkalmas. Meghatározóan fő irány a zömében fahordós érleléssel előállított, kiváló minőségű vörösborok készítése és piacra juttatása.

A birtok borai:

Saját borszaküzletükben Szekszárdon a Kadarka utcában a város szívéhez közel található a klasszicista stílusú műemlék jellegű pince, a hozzátartozó épület, maga a feldolgozó, valamint borszaküzlet is itt kínáljuk palackos borainkat a szekszárdi borok kedvelőinek. A szélesebb vásárló közönség az áruházak polcain is megtalálják borainkat. Így például a különböző évjáratú Cabertnet Franc, Cabernet Sauvignon, Kadarka, Cuvée, Rozé, vagy a Chardonnay szőlőfajták alkotta bor palettánkat.

További gondolatok a birtokról:

Hitvallásunk, hogy a borkészítés során, olyan átalakulásnak lehetünk részesei, amelyben a természet a kultúra, hagyomány és az alkotói szándék ötvöződik. Egyedülálló szimbiózis, amely nem jellemezhető egy egyszerű árutermelő üzem leírásával. Fáradhatatlanságot, alázatot és együttgondolkodást követel, amely őszinte szándék és akarat megvalósulni látszik csapatmunkánk eredményeként.