Günzer Tamás Pincészete Kft. -

Nagybirtok

Teljes cím:

7773 Villány, Baross Gábor utca 104

Ügyvezető igazgató:

Günzer Tamás

Marketingigazgató:

Takács-Günzer Gina

Főborász:

Günzer Roland

A birtok története:

Egy olyan vidékre születtem, ahol már több évezredes hagyománya van a szőlészetnek-borászatnak. Itt Dél-Dunántúlon olyan ember talán nincs is, aki a munkája mellett ne művelne szőlőt, és ne készítene saját bort. Apám is meglátta bennem a vonzódást, ezt a bimbózó szerelmet a szőlők és borok iránt. Apám csak ennyit mondott a diplomaosztóm után: „Fiam, tied a munka, tied bevétel”, és kaptam tőle 0,3 ha területet egy pincével. Míg élek, hálás vagyok ezért az apámnak. 2019-re a területeink nagysága 65 hektárra növekedett, éves szinten 500.000 palackbort készítünk. Európai Uniós támogatásnak köszönhetően 2011-ben megépült borászati üzemünk, aminek a kapacitását 2018-ra megdupláztunk. Célunk, hogy a legmodernebb technológiával dolgozzunk és kiváló, prémium borokat tudjunk előállítani. 2021-re Pincészetünk 77 hektáron gazdálkodik és 700.000 palack bort állítunk elő.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Az ültetvény bemutatása:

A kezdeti 0,3 hektáros indulás után 2005-re már 5 ha, 2010-re 18 ha termő és 16 ha új telepítésű területen gazdálkodtunk, 2019-re már elérte az 65 hektárt és 2021-re pedig 77 hektárra nőttek ültetvényeink száma.
Az ültetvényeink jelenleg Villány, Nagyharsány, Nagytótfalu, Siklós, Máriagyűd és Kisharsány dűlőiben helyezkednek el. Ezek a villányi Jammertal – Ördögárok – Csillagvölgy- Kopár; a nagyharsányi Dobogó – Kenderföld - Várerdő dűlő; a nagytótfalusi völgyi dűlő és a kisharsányi Hosszúhát dűlő. Legnagyobb büszkeségünk Kisharsányban található, 16 hektár egybefüggő és egyben legszebb területünk, a Bocor dűlő. Erről az ültetvényről kizárólag prémium borok készülnek, mint például a 2012-es Bocor Grandior Merlot borunk, ami a Pincészetünk 23 éves borászati pályafutásának legszebb vörösbora.

A birtok borai:

Pincészetünk készít reduktív fehér és rosé borokat, classic vörösborokat és prémium borokat. Prémium boraink nagy része a Bocor és az Ördögárok dűlőből származnak. Pincészetünk zászlós bora, a Mátyás cuvée, ami Édesapámról kapta a nevét, e bort több évben választották a Magyar hölgyek borának és nemzetközi versenyeken is mindig elismerő díjakban részesül. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyarországi újbor versenyen Rosé borunk már a 3. éve nyeri el Magyarország legjobb újborának járó díjat. Legbüszkébbek a Bocor Grandior Merlot 2012 borunkra vagyunk. 2018-ban a TOP 100 magyar borversenyen a 23. helyen szerepelt, 2018-ban SUPER 12 közé választották, országos borversenyen arany és champion díjat kapott. Winelovers TOP 100 magyar bor versenyen Bocor Villányi Franc 2017 borunk a 16. helyen végzett, így a legjobb magyar vörösbor címet kapta.
Mundus Vini borversenyen Bocor Villányi Franc 2017 és Bocor Grandior Merlot 2017 borunk aranyérmet szerzett, utóbbi különdíjat kapott, a legmagasabb pontszámú magyar bor lett.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Egyedi, hangulatos szolgáltatása pincészetünknek az Ördögárok Kalandtúra. Egy nyitott szőlészeti kocsival visszük körbe vendégeinket. A túra legfontosabb pontja az Ördögárok, mely a környék egyik legjobb termőterülete. Az utazás során kiszáradt torkokat egy-két pohár Roséval öntözhetik meg. A villányi történelmi pincesoron található hangulatosan kialakított pincénkben 1998 óta várjuk vendégeinket. Minőségi borokkal, ételkülönlegességekkel, meghitt családias légkörrel várjuk vendégeinket.
2019 őszén elkészült első természetközeli szálláshelyünk, ami távol van a város zajától és csupán 600 méterre a történelmi pincesortól. Nagy álmunk válik valóra 2021 május 22.-én, Pincészetünknél megnyitja kapuit, Grandior Bor Bistro-nk. Nagyon hangulatos üveg pergolás teraszon fogadjuk vendégeinket, csodálatos kilátással a Szársomlyó hegyre.
A helyszín esküvői szertartásoknak, lakodalmaknak is pazar, 120 fő-t tudunk fogadni. Hamarosan pedig a melegkonyhánk is üzemelni fog, ebéddel és vacsorával várjuk a hozzánk látogatókat.