Cikkek

Fenntartható a biogazdálkodás?

A biogazdálkodást és a fenntarthatóságot sokan elvben ugyan támogatandó, de inkább naiv stratégiának tekintik, ha az emberiség globális élelmiszerellátásának problémája kerül szóba. Hogyan is tudnánk…


Fókuszban az aroma

Azokban a száraz évjáratokban, mint a 2019-es, ahol hosszú hőséghullámokkal, meleg éjszakákkal találkozunk, gyakran születnek aromaszegény borok. Az enzimek és élesztők gondos kiválasztásával azonban megtámogathatjuk…


Zelnik-könyvbemutató a Vigadóban

Dr. Zelnik Józsefnek, a Magyar Bor Akadémia alelnökének, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának megjelent új kötete, melynek címe: Az idegen megváltása. A Magyar Művészeti…



Album a Takler családról

Alig telt el egy hét azóta, hogy a Takler Borbirtok és személyesen Takler András részére átnyújthattuk a „Magyarország legszebb Szőlőbirtoka” elismerő oklevelet, máris újabb nevezetes…


2 éve organikusan: Somlói Apátsági Pince

Az idei Borjog-, és Bormarketing konferencián az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó előadást Baráth Sándor, a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközségének elnöke tartotta. Ennek legizgalmasabb bejelentése az volt,…


Az agrárminiszter a Kárpát EXPOrt-on

Ez évben október 21-22. között rendezték meg a a Kárpát EXPOrt-ot a budai Millenárison. A konferenciával összekötött bemutatóra ellátogatott Nagy István agrárminiszter is, aki érdeklődéssel…


Schieber Pincészet: Mindig magasabbra!

A Schieber Pincészet a fiatalabb szekszárdi borászatok közé tartozik, hiszen 2010-ben vette át a korábbi Aranyfürt Mg. Szövetkezetet. A pincészet a Baranya-völgyben lévő mintegy 23…


Fény derült a legszebb birtokokra!

Ünnepi gálán adtuk át a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka elismeréseket a díjazottaknak. A díj megalapítását követő nyolc év során első alkalommal idén nem valami más nagyszabású…


Összegezték a munkaerőpiaci felmérés eredményeit

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézettel (AKI) együttműködve online felmérést végzett, ami a szőlő- és bortermelő vállalkozások foglalkoztatási jellemzőinek részletes feltérképezését célozta. A…