Cikkek

Süss kenyeret, azzal kóstold a bort!

Egy gyakorlott sommelier borértékelés során már a poharában lévő bor illatából besorolja a kóstolt tételt úgy plusz-mínusz 2-3 pont eltéréssel a maga helyére. Az ital,…


Borok a koronavírus idején

A koronavírus kapcsán nehéz helyzetbe kerültek a bortermelők. Sokan a turizmusra, a vendéglátásra, a helyszíni értékesítésre alapoznak, az ő forgalmuk gyakorlatilag leállt. A legtöbb étterem…


Óda egy múlt századi Rizlinghez

Furcsa időket élünk. Ha lehet otthon maradunk, bár az előjegyzési naptárunkban amúgy is jobbára csak áthúzott, törölt programok szerepelnek mostanság. Próbáljunk hát pozitívak lenni, megtalálni…


A Balaton Borrégió üzenete

Dobosi Győzővel a Balaton Borrégió Borrégiós Tanácsának az elnökével beszélgettünk.  Ma Magyarországon egy kisebb vagy közepes méretű borászat úgy rentábilis, ha van helyi értékesítése és…


Borok a koronavírus idején

A koronavírus kapcsán nehéz helyzetbe kerültek a bortermelők. Sokan a turizmusra, a vendéglátásra, a helyszíni értékesítésre alapoznak, az ő forgalmuk gyakorlatilag leállt. A legtöbb étterem…


Mentsük meg a borkultúránkat!

A kialakult helyzetben a magyarországi szőlész-borász szakma is válságos helyzetbe került. A szakmai szervezetek az alábbi támogatási javaslatcsomagot dolgozták ki  a magyarországi szőlészetek-borászatok számára. A…


Borok a koronavírus idején

Mi történik egy világjárvány esetén a borpiacon? Hogy reagálnak az emberek a veszélyhelyzetre? Mennyi bort fogyasztanak? Hogy rendeződik át a piac?  Hogy érint mindez egy…



Aggasztó jelek a borágazat jövőjében

A jubileumi negyedszázados Kadarka-fesztivál talán az egyik utolsó nagyszabású nyilvános rendezvény volt hazánkban a koronavírus árnyékában. Ez volt a 25. fesztivál, és ebből ez volt…


Huszonötödik Kadarka Fesztivál

A jubileumi negyedszázados Kadarka-fesztivál talán az egyik utolsó nagyszabású nyilvános rendezvény volt hazánkban a koronavírus árnyékában. Ez volt a 25. fesztivál, és ebből ez volt…