XXI. Újbor és Sajt fesztivál
Immár hagyomány, hogy az év első nagyszabású boros seregszemléje az Újbor és Sajt fesztivál, ami immár két évtizedes múltra tekinthet vissza. Tavaly első alkalommal adott…
Tovább olvasomImmár hagyomány, hogy az év első nagyszabású boros seregszemléje az Újbor és Sajt fesztivál, ami immár két évtizedes múltra tekinthet vissza. Tavaly első alkalommal adott…
Tovább olvasomA Pasaréti Közösségi Házban dr. Mészáros Gabriella szervezésében és felvezetésében Spiegelberg Stefán több mint negyedszáz tételét kóstolhatta az érdeklődők közössége. Spigelberg Stefán az a somlói…
Beőthy János, avagy Janosh von Beöthy Franciaországban tanulta a borkészítést, a Beőthy család több évszázados borászati hagyományának folytatója, és egyben német állampolgár. Borai kevés helyen…
Miközben Sátoraljaújhelyen évről-évre megrendezik a Vince-napi boráldást, idén első alkalommal Sárospatakon hagyományteremtő szándékkal a Tokaj-Hegyalja Egyetem Mathiász Intézete is megrendezte a Vince-napi szőlőáldás ünnepét, amit…
A Trio Pince Diszelben működő családi pincészet, elsősorban a Badacsonyi borvidékre jellemző hagyományos és itt nemesített helyi szőlőfajtákat termesztik, és készítik belőlük boraikat. Céljaik között…
Az Ökumenikus imahét nyitóeseményekén került sor idén a Sátoraljaújhelyi Szent István Király római katolikus templomban a Vince-napi ökumenikus boráldásra. A szentmise előtt került sor a…
Az 1998-ban egy szőlész-borász szakmai-baráti társaságként alapított cég ma már 88 hektár saját telepítésű szőlőterületen gazdálkodik. A birtok nagyobbik része a kiváló fekvésű Balatonlelle-Rádpusztán, kisebb…
A Magyar Borszakírók Köre decemberben kilencedik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös – száraz és félszáraz – borokat, amelyeket tagjai…
Az 50 hektáron gazdálkodó Szent György-hegyi Fischer Birtok 1996-os magyarországi megalapítása óta számos érmet hozott el ázsiai és németországi megmérettetésekről. Borászatuk több generációra visszanyúló családi…
A Tokaji Kutatóintézet tavaly rendezte meg nagysikerű, az 1990-1999-es évjáratú muzeális aszúk kóstolóját Tarcalon, a Rákóczi Szüretelőházban. Idén folytatódott az izgalmas sorozat a 2000 –…
December 10-én 12 órakor, a Gundel Étteremben, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2024” cím, a magyar borászok által…