Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020: kialakult a döntő mezőnye!

Lezárult a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020-as kiírásának első, internetes fordulója. A szavazás alatt több mint ötvenezer borbarát kereste fel a www.borespiac.hu  oldalt, így elmondhatjuk, hogy máris mindenki nyert, hiszen a kevésbé ismert birtokok is több száz, a népszerűbbek több ezer olvasónak mutathatták meg, mit kínálnak most a látogatóknak.

 

Közülük kilencnek pedig folytatódik a megmérettetés, ők kapták a legtöbb szavazatot az online fordulóban. Augusztus folyamán a szakértő zsűri személyesen látogat meg minden döntőbe jutott birtokot, és a Bor és Piac által kidolgozott 100 pontos rendszer alapján értékeli őket. A pontszámok összegzése után derül ki, kik nyerik idén a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet.

És most lássuk a döntő mezőnyét! ( A bejutókat betűrendben soroljuk fel).

Kisbirtokok: Cseri Pincészet, Dobogó Pincészet, Tringa Borpince

Középbirtokok: Eszterbauer Borászat, Hetényi Pincészet, Vesztergombi Pince

Nagybirtokok: Bodri Pincészet, Koch Borászat, Schieber Pincészet

 

A döntő mezőnye borvidékek szerint

Hajós-Bajai borvidék: Koch Borászat

Pannonhalmi borvidék: Cseri Pincészet

Szekszárdi borvidék: Bodri Pincészet, Eszterbauer Borászat, Hetényi Pincészet, Schieber Pincészet, Tringa Borpince, Vesztergombi Pince

Tokaji borvidék: Dobogó Pincészet

 

A zsűri már ezen a héten megkezdi a birtoklátogatásokat, amelyekről  folyamatosan beszámolunk a Bor és Piac weboldalán. Gratulálunk a döntősöknek, és nagyon várjuk a személyes találkozást!