Eszterbauer Borászat - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

7100 Szekszárd, Bor u. 2.

A birtok története:

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 9. generációja Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, illetve Klein Miklós és Pálinkás László borászok segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást. Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt – polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleinket és dédszüleinket jelenítjük meg borcímkéinken.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

2019-ben készült el új borászati üzemünk, mely kompromisszumok nélkül teszi lehetővé jelenlegi termelésünk, azaz évi 300.000 palack bor előállítását. A szőlő feldolgozásától az érlelésen át a palackozásig minden munkafolyamat helyett kapott a modern épületben.

Az ültetvény bemutatása:

A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatunk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boraink a Kadarka, Kékfrankos és a Bikavér, szőlőterületeink a történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, Alsónánán, Bodzásban, Görögszóban, Porkoláb-völgyben és Palánki hegyen fekszenek.

A birtok borai:

A szekszárdi fajták mellett természetesen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőkből készült boraink is eredményesen szerepelnek a piacon és a világversenyeken egyaránt. "Tivald" és "Mesterünk" a kiemelkedő évjáratokban eredményesen szerepel a neves nemzetközi borversenyeken (Vinalies Internationales, Citadelles du Vin, Challenge International du Vin, Berliner Wine Trophy, stb.)

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Reprezentatív bor- és vendégházunkban 50 főt befogadó csodálatos környezetben, magyaros menüvel és borkóstolóval várjuk vendégeinket. Borászatunk szomszédságában található a 110 férőhelyes Sió Motel Panzió, mely kiváló szálláshelyet kínál.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

A kultúra iránt érdeklődőknek számos lehetőséget kínál Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum és a Baka Múzeum. Aki inkább a természet közelségére vágyik, azoknak bátran ajánljuk a közeli Gemenc, Sötétvölgy vagy Szálka erdeinek felfedezését.

További gondolatok a birtokról:

A magas minőségű borok készítése és a borászat folyamatos fejlesztése mellett legfontosabb célkitűzésük a szőlőművelés és borkészítés családi tradíciójának fenntartása és a gyermekeiknek való tovább adása.