Hetényi Pincészet - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

Hetényi Pincészet, Apartmanház és Birtok

A birtok története:

41 hektárnyi szőlőterületünk a Szekszárdi borvidékhez tartozó Decsi-hegyen és alsónánai Kürtöshegyen terül el. Itt termeljük minőségi boraink alapanyagát 1993 óta.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borainkat fajta szerint reduktív és oxidatív technológiákkal készítjük. A kóstoló pince felé vezető ászok hordós pince szakaszról szívesen mesélünk egy-egy borkóstoló alkalmával, mivel szívügyünk a hordó kérdése is, melyet mi magunknak készíttetünk, az általunk kiválasztott kocsánytalan tölgy fákból.

Az ültetvény bemutatása:

Decsen a történelmi borvidék központjában az Arany hegyen gazdálkodunk 20 hektáron, majd tovább haladva Alsónánán húzódik a birtokunk másik része, összesen 21 hektárral. Hagyományos, teljesen kézi megműveléssel gondozzuk az ültetvényeinket.

A birtok borai:

Üveghegy (Királyleányka és Cserszegi fűszeres házasítás)
Óperenciás (Cserszegi Fűszeres)
Pletyka (Pécsi Pölöskei muskotály
Cirfandli
Prémium Chardonnay
Én a Tied (Kékfrankos Rozé)
Motoros róka (Kékfrankos siller)
Fuss el véle! (Vörös Cuvée)
Kadarka
Pinot Noir
Cabernet Sauvignon
Cabernet franc
Blue Bull (Bikavér)
Kékfrankos prémium
Merlot

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Rendezvényházunk, szőlőfeldolgozónk és pincénk ápolt természeti környezetben, a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet határán áll, Mecseknádasdon. A gyönyörű falusi környezet ideálissá teszi a házat egy nyugodt hét, vagy hétvége eltöltésére. Bookingon 9,8 pontra értékelt apartmanjaink és szobáink, teljesen felszerelve várják a kikapcsolódásra vágyókat. Bográcsozó hely, kiránduló útvonalak, csend, madárcsicsergés, nyugalom várja az érdeklődőket. A két keréken érkező vendégeinknek motoros túravezetést / túra javaslatot biztosítunk és a szezon alatt több programmal is szolgálunk! A borkóstolásra, borelemzésre, a szőlő- és bor előállítás történetének megismerésére vágyókat, csoportos bejelentkezés alapján fogadjuk, igény szerint hideg/meleg vacsorával. A fogadott csoportok minimális létszáma kb.15 fő.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Mecseknádasd nem véletlenül kapta a rejtőzködő borfalu nevet. Gyönyörű környezetben, az óbányai völgyben húzódik meg az épületünk is, mely egy ékszeres dobozt kínál a hozzánk látogatók számára. Az ajtónkból kilépve öt különböző természetvédelmi területen lévő túraútvonalba kezdhet bele az ember. Ha távolabbi desztinációra vágyik látogatónk, akkor tökéletes az elhelyezkedésünk a csillagtúrázók számára is. Pécs és Szekszárd alig fél óra távolságban találhatóak. Mecseknádasd állandóan bővülő és színesedő programkínálattal várja a látogatóit.

További gondolatok a birtokról:

Hiszünk a tradicionális borkészítésben és a borkészítési hagyományok innovatív használatában. Szeretnénk az emberekhez közelebb hozni a prémium borok kóstolásának lehetőségét és a mértékletes borfogyasztás fontosságát! Bor - kultúra - sport, mondhatni testi-lelki egészség nálunk kéz a kézben járnak. Bor Művészet Mecseknádasd és Fut-a-Birtok állandó programsorozatunkkal szeretnénk ezt az emberek felé is közvetíteni.