Hetényi Pincészet - Szekszárd

Középbirtok

Teljes cím:

Hetényi Pincészet

Fax:

+36 72 672 458

A birtok története:

41 hektárnyi szőlőterületünk a Szekszárdi borvidékhez tartozó Decsi-hegyen és alsónánai Kürtöshegyen terül el. Itt termeljük minőségi boraink alapanyagát 1993 óta.

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Borainkat fajta szerint reduktív és oxidatív technológiákkal készítjük. A kóstoló pince felé vezető ászok hordós pince szakaszról szívesen mesélünk egy-egy borkóstoló alkalmával, mivel szívügyünk a hordó kérdése is, melyet mi magunknak készíttetünk, az általunk kiválasztott kocsánytalan tölgy fákból.

Az ültetvény bemutatása:

Decsen a történelmi borvidék központjában az Arany hegyen gazdálkodunk 20 hektáron, majd tovább haladva Alsónánán húzódik a birtokunk másik része, összesen 21 hektárral.

Hagyományos, teljesen kézi megműveléssel gondozzuk az ültetvényeinket.

A birtok borai:

Randevú (királyleányka és cserszegi fűszeres házasítás) 2018

Cserszegi Fűszeres (2018)

Fehér Kadarka (2018)

Cirfandli (2018) - TOP25

Prémium Chardonnay (2018) - Szekszárdi Borvidéki borverseny arany

Monsieur (Kékfrankos Rozé)- 2018

Mademoiselle (Cabernet Sauvignon rozé) - 2018

Pletyka (kadarka siller) - 2017

Parázs (Vörös Cuvée) - 2015 - Borkiválóság 2018

Kadarka - 2017

Pinot Noir - 2016

Cabernet Sauvignon - 2016

Blue Bull (Bikavér) - 2017

Tábornok (Kékfrankos prémium) - 2017 (TOP 25)

Merlot - 2016

Kékfrankos válogatás - 2011 (Prestige Reserve, Best Buy

TOP25 2012

PTE Bora 2012

Mun-Dus 2013, Aranyérem Takarékszövetkezeti Borverseny 2013, Aranyérem

VIII. Nemzetközi Kékfrankos Borverseny 2014, Aranyérem

IV. Nemzetközi Kékfrankos Fesztivál, Sevnica, Szlovénia 2014, Aranyérem, 4. legmagasabb pontszám

X. Jubileumi Nemzetközi Kékfrankos Borverseny 2018., Ezüstérem

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Rendezvényházunk, szőlőfeldolgozónk és pincénk ápolt természeti környezetben, a Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet határán áll, Mecseknádasdon. A gyönyörű falusi környezet ideálissá teszi a házat egy nyugodt hét, vagy hétvége eltöltésére. Bookingon 9,8 pontra értékelt apartmanjaink és szobáink, teljesen felszerelve várják a kikapcsolódásra vágyókat. Bográcsozó hely, kiránduló útvonalak, íjászat, darts, asztalitenisz, street-ball, várja az érdeklődőket. A két keréken érkező vendégeinknek motoros túravezetést / túra javaslatot biztosítunk és a szezon alatt több programmal is szolgálunk! A borkóstolásra, borelemzésre, a szőlő- és bor előállítás történetének megismerésére vágyókat, csoportos bejelentkezés alapján fogadjuk, igény szerint hideg/meleg vacsorával. A fogadott csoportok minimális létszáma 10-15 fő.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Mecseknádasd nem véletlenül kapta a rejtőzködő borfalu nevet. Gyíönyörű környezetben az óbányai völgyben húzódik meg az épületünk is, mely egy ékszeres dobozt kínál a hozzánk látogatók számára. Az ajtónkból kilépve öt különböző természetvédelmi területen lévő túraútvonalba kezdhet bele az ember. Ha távolabbi desztinációra vágyik a látogatónk, akkor tökéletes az elhelyezkedésünk a csillagtúrázók számára is. Pécs és Szekszárd alig fél óra távolságban találhatóak. Mecseknádasd állandó bővülő és színesedő programkínálattal várja a látogatóit.

További gondolatok a birtokról:

Hiszünk a tradícionális borkészítésben és a borkészítési hagyományok innovatív használatában. Szeretnénk az emberekhez közelebb hozni a prémium borok kóstolásának lehetőségét és a mértékletes borfogyasztás fontosságát! Bor - kultúra - sport, mondhatni testi-lelki egészség nálunk kéz a kézben járnak. Bor Művészet Mecseknádasd és Futabirtok állandó programsorozatunkkal szeretnénk ezt az emberek felé is közvetíteni.

Erre a birtokra szavazok