Ősszel is Balaton sétáló kóstoló és mesterkurzus

2022-11-05

8220. Balatonalmádi, Városház tér 4.


10900 Ft

A rendezvényről

A Bor és Piac az „Ősszel is Balaton” című projekt keretében egy balatoni borokat bemutató sétáló borkóstolót és mesterkurzust szervez november 5-én Balatonalmádiban. A projekt átfogó célja a kulturált borfogyasztás, borkultúra, valamint a fenntartható borászat népszerűsítése a Balatoni Borrégióban.

A projekt fő eseménye egy sétáló bórkóstoló és mesterkurzus, ahol szezonon kívüli időpontban találkozhatnak a borkedvelők és bortermelők, valamint a szakma hazai és nemzetközi képviselői. A sétáló borkóstolón mintegy 25 kiállító borászat kínálatával ismerkedhetnek meg a vendégek, a termelők személyesen lesznek jelen a rendezvényen. A helyszín kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával, így az esemény végén vonattal is hazautazhatnak a látogatók. Jegyvásárlás regisztrációhoz kötött, amelyet a következő linken tehetnek meg, az első száz jelentkezőnek tudunk jegyet biztosítani a sétáló kóstolóra, a mesterkurzusra 40 jegy áll rendelkezésre.

A kiállító borászatok:

5 Ház Borbirtok Somló

Androsics Birtok

Barcza Pincészet

Bezerics Szőlőbirtok

Dobosi Birtok

Dóka Éva Pincészete

Dörgicsélő

Feind és Feind Pincészet Kft

Fodorvin Családi Pincészet

Garamvári Szőlőbirtok

Istvándy Pincészet-Badacsony

Káli Balázs

Kolonics Károly

Laposa Badacsony

Lázár Pince

Mórocz Pincészet

Nagy & Nagy Borászat

Nivegy-Völgyi Borgazdaság Kft.

Nyári Pince

Palóznaki Péter Pincéje

Petrányi Pince

Rádpuszta Szőlőbirtok

Tagyon 730 Bormanufaktúra Szőlőbirtok

Taverna Borászat

Tornai Pincészet

Villa Gyetvai Borászat

Bemutatásra kerülnek az autentikus fajták – Olaszrizling, Kéknyelű, Furmint, Szürkebarát – jelentőségét és az új fajták megjelenését a klímaváltozás hatására, valamint ezt nemzetközi párhuzamba állítják. A „bort mértékkel” – kulturált borfogyasztást és borkultúrát / borgasztronómiát népszerűsítő előadásokra kerül sor nemzetközi kitekintéssel, hazai és külföldi szaktekintélyek részvételével. A mesterkurzuson foglalkozunk továbbá a fenntarthatósággal, rezisztens szőlőfajtákkal, biogazdálkodással, kénmentes borokkal is.

A Balaton Borrégiót népszerűsítő átfogó média megjelenéssel támogatjuk a helyi borászatokat a Bor és Piac magazin szeptemberi lapszámával, közösségi média megjelenésekkel, valamint kisfilmekkel.

A projekt keretében készül két kisfilm, az egyik bemutat néhány emblematikus balatoni borászatot, a másik megörökíti a rendezvény emlékezetes pillanatait. Ezeket szabadon hozzáférhetővé tesszük minden érdeklődő számára.

A projektet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja

A rendezvény időpontja: 2022. november 5. 15.00- 21.00

Helyszín: Pannónia Kulturális Központ Balatonalmádi, Városház tér 4.

 


10900 Ft

Legutóbbi rendezvényekBor és Piac előfizetés

Rendelje meg Ön is a Bor és Piac szakmai magazint 2024-re,  Így rendszeresen a postaládájában találja a magazint, első kézből értesülhet a szakma legfrissebb híreiről,…


Korábbi rendezvények