5 Ház Borbirtok - Somlószőlős

Kisbirtok

Teljes cím:

Somlószőlős Zártkert Hrsz 2513/5

Telefon:

20/523-5965

Ügyvezető igazgató:

Bálint Tamás

Főborász:

Weingartner Olivér

A birtok története:

Az 5 Ház Borbirtok a Somló északi lejtőjén közvetlenül a vár alatt található. 5 présház újult meg: mindegyik egy önálló kis sziget, egyénisége van, egyedi berendezéssel - így mindenki megtalálhatja a szívéhez közel állót. A kilátás minden ház ablakából páratlan! Mindegyik házhoz saját pince tartozik, ahol a vendégek borozhatnak, fogadhatják akár a barátaikat is vagy kivételes hangulatban vacsorázhatnak. Teljes nyugalom, kikapcsolódás és pihenés a szőlőhegyen!

A pince és a hozzá tartozó üzem bemutatása:

Az 5 Ház Borbirtokon a hagyományos somlói szőlőfajtákat teremnek: Olaszrizling, Furmint és Juhfark terül el 2,5 hektáron. Birtokunkon a hagyományos fahordós és a reduktív technikával is dolgozunk.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borkóstoló: az 5 tételből álló borkóstolóval és vezetett pincetúrával várjuk a vendégeket.

Családi hétvégék: nagyobb családi rendezvények is elférnek az 5 Ház Borbirtokon, amelyhez a helyszínen kívül számos programlehetőséggel tudunk hozzájárulni. Lehetőség van szabadtéri főzésre, kirándulásokra gyalogosan vagy lovas kocsival egyaránt.

Panoráma Wellnessház: 2019-ben megnyitottuk a birtokon a Panoráma Wellnesházat, amely – előzetes egyeztetés alapján – sótéglás infra- és finnszaunával, jakuzzival, dézsafürdővel, pihenőtérrel és napozóterasszal segíti a maximális kikapcsolódást.

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Birtokunkról közvetlen sétaút vezet fel a várba, ahonnan csodás kilátás nyílik a vidékre. Gyermekes családoknak javasoljuk a lovas kocsis kirándulást, amelynek szervezésében szintén segítséget nyújtunk. A hegycsúcson található a Szent-István kilátó, ahonnan tiszta időben az Alpokalja vonulatai is jól kivehetőek. Érdemes ellátogatni a hegy körül található gyönyörű kápolnákhoz: a Szent Ilona-kápolnához, a Szent Márton-kápolnához és a Szent Margit-kápolnához is. A nevezetességek közé tartozik még a 18. századi taposókút.