Zöldveltelini és Pinot Noir teszt lesz

Szerkesztőségünk februárban leteszteli a Pinot Noir és a Zöldveltelini fajtákat és a többi „Z betűs fajtát”.  A teszt a MATE Budai Campusán a Tanácsteremben folyik majd, együttműködve a Szőlészeti és Borászati Intézettel és az Országos Borbíráló Bizottsággal. Tesztünkre várjuk a Zöldvelteliniket, valamint a Király Ferenc által nemesített következő „Z betűs” fajtákat: Zefír, Zengő, Zenit, Zeusz, Zéta. A tesztre édes és száraz mintát is lehet nevezni.

Ha Ön bortermelő és szeretne benevezni 2023. év első bortesztjére, nem kell mást tennie, mint egy email kíséretében 4-4 palack mintát eljuttatni  február 7.kedd, 8.szerda, 9.csütörtök, 14. kedd  8:30 és 16 óra között, valamint február 13. hétfő 10 és 14 óra között.

Cím: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai CampusSZBI Szőlészeti Tanszék

“K” Épület, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.   Telefon: 30-457-1990

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációval. A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni!

A borteszt után  bemutatjuk a nagyközönségnek is a tesztre benevezett borokat a Bor(teszt)kóstoló rendezvényünkön február 15. szerdán csütörtök délután a MATE Budai Campusának Tanácstermében 17 és 20 óra között.

Kérjük, hogy a nevezett mintákat a következő űrlapon regisztrálják legkésőbb február 11. hétfőig!

Szeretettel várjuk a nevezéseket!