Megtartottuk márciusi bortesztünket

Márciusi bortesztünkön hagyományainkhoz híven idén is a rozékra fókuszálunk, amely mellett a siller és a gyöngyözőbor kategória került a bizottságok elé.

A márciusi bortesztünkre 67 tétel érkezett. A Borokat két bizottság kóstolta. A pandémia óta a teszteket ha csak lehet, igyekszünk a szabad levegőn megtartani. Ez most is sikerült, kellemes időben, tavaszi napsütésben teszteltük a borokat a tisztviselőtelepi kert virágzó bokrai között.

A zsűribe ezúttal is sikerült két olyan bizottságot delegálni, amelyben minden oldalról igyekeztünk körüljárni a borok szépségét, minőségét. Szerkesztőségünk stábja mellett a borokat szakmai szempontból elsősorban Pásti György professzor emeritus, valamint Sólyom-Leskó Annamária vizsgálta a MATE borászati tanszékéről.

Elsősorban a kereskedelem oldaláról értékelte a bormintákat Keresztesi Zoltán borkereskedő, továbbá az Auchan részéről Elek Ágnes beszerző. Borászati szemszögből Bodor Nóra, Ferenc Vilmos, és Szabó Péter értékelte a beérkezett bormintákat. A bortechnológiai szempontokat elsősorban Restás Tibor, a Nicron Kft. ügyvezetője tartotta szem előtt. A borászat és gasztronómia kapcsolatvilágának szempontrendszerét Csíki Sándor gasztroblogger képviselte.

A borteszt a kellemes környezetben és kellemes társaságban igen jó hangulatban folyt, amihez jelentős mértékben hozzájárult a beérkezett borminták megfelelő színvonala.

A közeljövőben  bemutatjuk a nagyközönségnek is a tesztre benevezett borokat a Bor(teszt)kóstoló rendezvényünkön.

(DT)