Versenygyőztesek az Őszi Borkerten!

Szeptember 25-én a Gellért Hotelben a Bayer Borverseny kategóriagyőzteseit és Magyarország tíz legszebb szőlőbirtokának borait is megkóstolhatják a látogatók.

A Bor és Piac és a Danubius Hotel Gellért immár hagyományosnak mondható Őszi Borkertjén több mint 40 borász száznál több tétele lesz kóstolható – egyetlen belépő áráért.

Köztük a Bayer Borverseny öt kategóriagyőztese, melyek termelői a rendezvényen vehetik át ünnepélyes keretek között a díjakat:

  • Fehér ó- és újborok: Geszler Családi Pincészet móri Chardonnay, 2013
  • Rosé- és sillerborok: Sümegi és Fiai Pincészet Cabernet franc rosé, 2014
  • Vörös új- és óborok: VinArt Csanád Cuvée, 2012
  • Fehér ó- és újborok, édes- félédes, késői szüret, jégbor: Péter Szőlőbirtok Tokaji Kabar, 2013
  • Tokaji borkülönlegességek: Fitomark 94 Kft. Tokaji 6 Puttonyos Aszú, 2006

Részt vesz továbbá a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny idei nyertese, a tokaji Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Magyarország Legszebb Kisbirtoka címet elnyert Fekete Borpince,valamint a legtöbb szavazatot kapott birtokok is:

Ha pedig még ez sem győzné meg, Borkertjeink egyik állandó és népszerű résztvevője, a Lajvér Borház egyik kóstolható tételét ajánljuk figyelmébe. A 2012-es Lajvér Kékfrankos Selection a szekszárdi borvidék legszebb dülőiből hozamkorlátozott termelésből készı́tett közepesen testes vörösbor. Kézi fürt-, majd bogyóválogatás és acéltartályban történő erjedés után 12 hónapig érlelődött töltésű amerikai barrique hordóban. Bíborvörös színű, illatában,ízében meggy,cseresznye fedezhető fel,melyet egzotikus aromák egészítenek ki.

Részletek és jelentkezés itt.