Szombaton Egri Borkert!

Eger legjobb borait ismét az Astoriában mutatjuk be a budapesti borbarátoknak. Sétáló kóstoló – korlátlan fogyasztással és a borászokkal való találkozási lehetőséggel – délután 4 órától este 10-ig.

Szombaton délután több mint húsz egri termelő borait kóstolhatják meg a vendégek a Danubius Hotel Astoriában. A kiállító borászatok listáját itt találják, néhányuk bemutatott tételeiről – Egri BorvárHavas & Timár PincészetTarjányi Pince – külön is beszámoltunk.

Belépőjegy elővételben – az Astoria recepcióján vagy online – 3.990 Ft, a helyszínen megváltva 4.990 Ft.

A sétáló kóstolót megelőzően szakmai találkozót rendezünk, melyen Pál Sándor, az Egri Hegyközségi Tanács elnöke az Egri Borvidék múltjáról, jelenéről, jövőjéről, Bozzai Zsófia, a Bor és Piac főszerkesztője a borfogyasztási szokások változásáról, Csutorás Ferenc, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok borásza Eger hagyományairól és a haladásról, Dr. Pók Tamás az Egerben termelt autentikus borokról, Adamovich Károly, a Gróf Buttler Borászat borásza az egri termékleírás fogyasztói értelmezéséről, Csányi Gergely szőlész-borász szaktanácsadó pedig a lengyel borpiac és az egri borok viszonyáról tart majd előadást. A szakmai programon a részvétel meghívásos alapon történik, a kóstoló azonban – ahol lehetőség nyílik a borászokkal történő beszélgetésre is – minden érdeklődő számára nyitva áll.