Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka – néhány tanács a versenyző birtokoknak

Azok az olvasóink, akik feltöltötték birtokuk adatait a régi weboldal Borászatok rovatába, már nyilván észrevették, hogy az adatlapok megjelentek a Bor és Piac megújult oldalán. A korábban feltöltött szövegeket és fotókat áthelyeztük az új oldalunkra, de bizonyos dolgok a megújult formátumban másképpen jelennek meg. Elsősorban a képanyagot érdemes ellenőrizni, és szükség esetén frissíteni.

 

A Borászatok oldallal kapcsolatban a következőkre kérjük:

– Nézze meg a saját birtoka adatait, és ha valamit javítani kell, írja meg az info@borespiac.hu emailcímre. A javítás akkor a leggyorsabb, ha a módosítandó bekezdést egyben átküldi nekünk.

– Ha a fotógaléria első képe most álló formátumú fotó vagy logó, javasoljuk, küldjön helyette egy fekvő képet. A képek ideális mérete 1500*900 pixel, akkor jelennek meg szépen a galériában. Ha nincs barátságban a Photoshoppal és a pixelekkel, küldjön minél nagyobb, legalább 1 MB méretű fotót, mi átméretezzük és feltöltjük.

– A  Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2017 verseny szabályaival összhangban három kategóriába soroltuk a birtokokat: kisbirtok (legfeljebb 10 hektár megművelt szőlő), középbirtok (11-50 hektár között), nagybirtok (51 hektár fölött). A rendelkezésünkre álló információk alapján besoroltuk a birtokokat. Ha tévedtünk, jelezze, átsoroljuk a birtokát!

– Új információ az adatlapon: a birtokon termesztett szőlőfajtákat címke formájában el lehet helyezni az adatlap alján. Ha az adatlapján jelenleg nem szerepelnek a szőlőfajták, küldjön nekünk egy listát, és mi kiegészítjük az adatlapot. (Ez a felhasználók számára lesz hasznos kiegészítés: ha például valaki Kadarkát szeretne kóstolni, csak rákattint a Kadarka címkére, és a www.borespiac.hu oldal azonnal listázza számára a Kadarkát termelő birtokokat.)

– Ha vállalkozásának több borvidéken is van pincéje, ültetvénye, akkor azokat borvidékenként külön töltse fel.

– Ha úgy ítéli meg, hogy nem javítani szeretne, hanem inkább teljesen új adatlapot és fotókat töltene fel, jelezze nekünk, akkor töröljük a régi adatlapot, Ön pedig a régi oldal törlése után készíthet egy új, jobb, szebb, alaposabb birtokbemutatót. Ehhez csak kattintson a https://borespiac.hu/boraszatok/ oldal jobb szélén látható „Feltöltöm a birtokom adatait” gombra, és értelemszerűen töltse ki. Ha készen van, nyomja meg a legalul található „Elküld” gombot, ezzel menti a beírt szöveget és a fotókat.