Megtaláltuk 2015 legszebb szőlőbirtokát!

A verseny ismét rendkívüli feladat elé állította a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka zsűrijét. Idén 108 birtok szállt versenybe a kitüntető címért. Igen kiélezett küzdelemre számítottunk, és a várakozásunk beigazolódott.

A zsűri szeptember 7-én, hétfőn délután ült össze, hogy meghozza döntését. (A távollévő zsűritagok írásban adták le a szavazatukat.) Minden zsűritag 0-100 pont között értékelte a pályázókat a következő szempontrendszer szerint: ültetvény (maximum 20 pont), pince, borház (20), borturizmus (20), borok (10), kommunikáció (10), harmónia, összkép (20), továbbá minden zsűritag 20 pontos prémiummal jutalmazhatta az általa legszebbnek ítélt birtokot.

Ebben az évben az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet nyerte el a kitüntető címet. A díjazott a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2015 címet az évszám megnevezésével, időbeli korlátozás nélkül viselheti és használhatja kommunikációjában.

A képzeletbeli dobogóra két további gyönyörű birtok állhat fel: második helyezést ért el a borotai Koch Borászat.

A harmadik helyet pedig a mádi Holdvölgy Pincészet szerezte meg.

A zsűri idén először a Magyarország Legszebb Kisbirtoka 2015 címet is odaítélte a 20 hektárnál kisebb birtokok kategóriájában. Ezt a címet a szekszárdi Fekete Borpince kapta.

A díjak átadásáról később tájékoztatjuk olvasóinkat.