Ősszel, a szüreti időszak végén nem csupán a gasztrosétány színei miatt érdemes a dűlők közé látogatni; kóstoljuk meg a mustot és az óbort, falatozzunk az ősz ízeiből, a sütőtök-, erdei gomba- és paszternákkrémlevestől, a kacsamájon keresztül a tökös-mákos rétesig; vegyünk részt a szervezett kóstolókon vagy tekintsük meg a művészekkel együtt az erre az alkalomra, október 22-én Etyekre költöző festészeti tárlatot!
Csodás színekbe kezd öltözni a Gasztrosétány is Etyeken és ennél szebb környezetet nehezen lehet elképzelni egy olyan kellemes borozáshoz, amelyet az október 22-én megrendezendő Dűlőbisztró kínál. Persze nem csupán bort, friss mustot vagy pálinkákat lehet majd kóstolni, megtalálható lesz még számos egyéb ital is és igazi őszi ételek is a sütőtökkrémlevestől kezdve, az erdei gomba- és paszternákkrémlevesen keresztül, a sült kacsamájig és húszféle rétesig. A Sörterasz igazi Októberfeszt hangulatot ígér többek között 12-féle sörrel, grillkolbásszal, bajor obadzával és még számos autentikus finomsággal.
Persze nem maradnak el a gasztronómia mellől a kulturális programok sem: több helyen hangulatos zene vár bennünket és a tárlatvezetések, pincetúrák és kürtőskalács workshop mellett rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlatot is látogathatunk, ahol Boda Balázs és Oláh Kati festőművészekkel személyesen is találkozhatunk, koccinthatunk, sőt konzultálhatunk velük a munkájukról.
A Dűlőbisztró után hamarosan jön sokak nagy kedvence a Libadalom! Keressük elő a kényelmesebb cipőnket, a kedves lúdtollakat simogató kedvünket, mert november 12-én libás mulatság lesz! Az évet pedig majd december 3-án a Decemberi Bor&Bár-ral zárjuk. No, de előtte böngésszük végig az októberi kínálatot!
– PROGRAM és KÍNÁLAT –
- KALMÁRBOR (Deák Ferenc utca)
- A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy meleg teára
- Kencékkel, pástétomokkal, szendvicskrémekkel kínáljuk a betérőket
- The Vine Hrvstd for You
- Kedvenc The Vine tételeitek:
- Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres-Bianca házasítás
- Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
- Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris
- More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség
- Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – a megismételhetetlen alkalmak bora
- Kézműves házi szörpök
- ÚJHEGYI KEREKES PINCE
- Zsíros kenyér és egyéb hidegek
- A ház bora és pálinkája
- ÁRPÁS LACI SONKAMESTER
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
- Kemencés és grillételek
- HALMI PINCE
- Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka
- Gyümölcsös és gyógynövényes szörpök
- Kézműves ecetek
- Kistermelői pálinkák
- Folyóborok, fröccsök, borkoktélok
- SÁPI GYÜMÖLCSBOR
- TÁTRAI PINCE
- A pincészet termékeinek kóstolója és vására
- REZEDA TERASZ
- Nézzétek meg a helyszínen vagy online a Rezeda kisfilmet a bisztró menük készítéséről!
- Az ételeket a vendégszakács, Egri Zsolt (Szakács Olimpia, csapattag) és Dudok János konyhafőnök készíti:
Határon innen
- Erdei gombakrémleves etyeki kecskesajttal és sonkával, a környék zöldfűszereivel
- Sous-vide sertésszűz kacsamájjal, aszalt paradicsomos tarhonya ,,rizottóval” és paprikás szósszal
- Levendulás csokoládétorta bodzás körteraguval és magvas ropogóssal
Őszi harmóniák (LISZT- ÉS LAKTÓZMENTES)
- Korhely halászlé füstölt grillezett harcsával, zöldség-spagettivel, tejfölhabbal és lyoni káposztával
- Rosé kacsamell-steak, grillezett camembert-rel, zöldborsópürével és házi burgonyalepénnyel
- Csodás őszi szilvás crumble torta, narancsos-chilis szőlő-chutneyval és vaníliafagylalttal
Indián nyár (VEGA)
- Forró gesztenyés paszternákkrémleves, fűszeres hajdinaropogóssal és szarvasgomba olajjal
- Grillezett kecskesajt sárgabarackos sütőtök chutneyval és gránátalmás, quinoás zöldsalátával
- Házi túrógombóc karamellás, pirított morzsával, görög joghurttal és bazsalikomos mazsolaraguval
- Saját készítésű szörpökkel, forró rozé kardamommal, etyeki borokkal, sörökkel, etyeki kávéval várunk mindenkit szeretettel a RezeDa Bisztróban
- A Music by: @Szepesvariszabolcs (deep/melodic/organic house)
- STELÁZSI – KULTÚRSPRICC
- Rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlat a présházban: Boda Balázs és Oláh Kati paloznaki festőművészek munkái – a művészekkel a helyszínen személyesen is lehet találkozni, konzultálni, koccintani!
- Mindenkit várnak szeretettel!
Gasztronómiai kínálat:
- Forró sütőtökkrémleves
- Grillezett tarja, csirke hagymáskrumplival
- Magyaros hidegtál
- Sajtválogatás a borozáshoz
- Zsíros kenyér lilahagymával
- Tökös-mákos rétes
- DEBRECZENI CSALÁDI PINCÉSZET
El-Dűlő Bisztró:
- Grillételek
- Friss must és forralt bor
- A pincészet etyeki és szekszárdi borainak vására
- Kis délutáni pincetúra
- 3-boros szakmai kóstoló zenei aláfestéssel
- ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS:
- Sétálós sajttálak, sajtsaslik és grillezett Etyeki Gomolya sajt
- Az Etyektej termékeinek vására
- Rachlette-bagett
- Színezősarok
- Kézműves Gin-Tonic
- RÓKUSFALVY BIRTOK
- 00 óra: Nyílik a Birtok pinceajtaja
- 00 óra: A RétesCake vására közel 20 fajta rétesvariáció kóstolója
- 00 óra: Kató Néni Kürtőskalács sütödéje
- 00 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy Fogadó
- 00 óra: Kürtőskalács Workshop a Birtok nagytermében
- 00 óra: Pincetúra pohárral a kézben
- HEGEDŰS SAJTMŰHELY
- 11:00 órától kétszemélyes SajtVarázs-tál
- Sült szijjács és sült sütőtök
- Kukorica chips répa hasábokkal és bagettel
- 15:00 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval – Jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu
- ETYEKI SÖRMANUFAKTÚRA
- Lassan vége a Terasz-szezonnak – október 22-én zárul az Etyeki Sörterasz is igazi Októberfeszt hangulattal
- 12 féle sör, mellé grillkolbász, bajor obadza és BBQ finomságok egyenesen a smokerből a menüben!
- Zenés mulatsággal zárjuk az estét DJ Brassó Peti jóvoltából!
További információ, interjúszervezés
Mák Tamás: +36 20 373 2760
mak.tamas@roxer.hu; produkcio@roxer.hu; www.etyekipiknik.hu; www.facebook.com/etyekipiknik