Az Októberi Dűlőbisztróval folytatódik az ősz Etyeken!

Ősszel, a szüreti időszak végén nem csupán a gasztrosétány színei miatt érdemes a dűlők közé látogatni; kóstoljuk meg a mustot és az óbort, falatozzunk az ősz ízeiből, a sütőtök-, erdei gomba- és paszternákkrémlevestől, a kacsamájon keresztül a tökös-mákos rétesig; vegyünk részt a szervezett kóstolókon vagy tekintsük meg a művészekkel együtt az erre az alkalomra, október 22-én Etyekre költöző festészeti tárlatot!

Csodás színekbe kezd öltözni a Gasztrosétány is Etyeken és ennél szebb környezetet nehezen lehet elképzelni egy olyan kellemes borozáshoz, amelyet az október 22-én megrendezendő Dűlőbisztró kínál. Persze nem csupán bort, friss mustot vagy pálinkákat lehet majd kóstolni, megtalálható lesz még számos egyéb ital is és igazi őszi ételek is a sütőtökkrémlevestől kezdve, az erdei gomba- és paszternákkrémlevesen keresztül, a sült kacsamájig és húszféle rétesig. A Sörterasz igazi Októberfeszt hangulatot ígér többek között 12-féle sörrel, grillkolbásszal, bajor obadzával és még számos autentikus finomsággal.

Persze nem maradnak el a gasztronómia mellől a kulturális programok sem: több helyen hangulatos zene vár bennünket és a tárlatvezetések, pincetúrák és kürtőskalács workshop mellett rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlatot is látogathatunk, ahol Boda Balázs és Oláh Kati festőművészekkel személyesen is találkozhatunk, koccinthatunk, sőt konzultálhatunk velük a munkájukról.

A Dűlőbisztró után hamarosan jön sokak nagy kedvence a Libadalom! Keressük elő a kényelmesebb cipőnket, a kedves lúdtollakat simogató kedvünket, mert november 12-én libás mulatság lesz! Az évet pedig majd december 3-án a Decemberi Bor&Bár-ral zárjuk. No, de előtte böngésszük végig az októberi kínálatot!

– PROGRAM és KÍNÁLAT –

  1. KALMÁRBOR (Deák Ferenc utca)
  • A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy meleg teára
  • Kencékkel, pástétomokkal, szendvicskrémekkel kínáljuk a betérőket
  1. The Vine Hrvstd for You
  • Kedvenc The Vine tételeitek:
      • Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres-Bianca házasítás
      • Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség
      • Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris
      • More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség
  • Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – a megismételhetetlen alkalmak bora
  • Kézműves házi szörpök
  1. ÚJHEGYI KEREKES PINCE
  • Zsíros kenyér és egyéb hidegek
  • A ház bora és pálinkája
  1. ÁRPÁS LACI SONKAMESTER
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Kemencés és grillételek
  1. HALMI PINCE
  • Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka
  • Gyümölcsös és gyógynövényes szörpök
  • Kézműves ecetek
  • Kistermelői pálinkák
  • Folyóborok, fröccsök, borkoktélok
  1. SÁPI GYÜMÖLCSBOR
  1. TÁTRAI PINCE
  • A pincészet termékeinek kóstolója és vására

 

  1. REZEDA TERASZ
  • Nézzétek meg a helyszínen vagy online a Rezeda kisfilmet a bisztró menük készítéséről!
  • Az ételeket a vendégszakács, Egri Zsolt (Szakács Olimpia, csapattag) és Dudok János konyhafőnök készíti:

Határon innen

  • Erdei gombakrémleves etyeki kecskesajttal és sonkával, a környék zöldfűszereivel
  • Sous-vide sertésszűz kacsamájjal, aszalt paradicsomos tarhonya ,,rizottóval” és paprikás szósszal
  • Levendulás csokoládétorta bodzás körteraguval és magvas ropogóssal

Őszi harmóniák (LISZT- ÉS LAKTÓZMENTES)

  • Korhely halászlé füstölt grillezett harcsával, zöldség-spagettivel, tejfölhabbal és lyoni káposztával
  • Rosé kacsamell-steak, grillezett camembert-rel, zöldborsópürével és házi burgonyalepénnyel
  • Csodás őszi szilvás crumble torta, narancsos-chilis szőlő-chutneyval és vaníliafagylalttal

Indián nyár (VEGA)

  • Forró gesztenyés paszternákkrémleves, fűszeres hajdinaropogóssal és szarvasgomba olajjal
  • Grillezett kecskesajt sárgabarackos sütőtök chutneyval és gránátalmás, quinoás zöldsalátával
  • Házi túrógombóc karamellás, pirított morzsával, görög joghurttal és bazsalikomos mazsolaraguval
  • Saját készítésű szörpökkel, forró rozé kardamommal, etyeki borokkal, sörökkel, etyeki kávéval várunk mindenkit szeretettel a RezeDa Bisztróban
  • A Music by: @Szepesvariszabolcs (deep/melodic/organic house)

 

  1. STELÁZSI – KULTÚRSPRICC
  • Rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlat a présházban: Boda Balázs és Oláh Kati paloznaki festőművészek munkái – a művészekkel a helyszínen személyesen is lehet találkozni, konzultálni, koccintani!
  • Mindenkit várnak szeretettel!

Gasztronómiai kínálat:

  • Forró sütőtökkrémleves
  • Grillezett tarja, csirke hagymáskrumplival
  • Magyaros hidegtál
  • Sajtválogatás a borozáshoz
  • Zsíros kenyér lilahagymával
  • Tökös-mákos rétes
  1. DEBRECZENI CSALÁDI PINCÉSZET

El-Dűlő Bisztró:

  • Grillételek
  • Friss must és forralt bor
  • A pincészet etyeki és szekszárdi borainak vására
  • Kis délutáni pincetúra
  • 3-boros szakmai kóstoló zenei aláfestéssel
  1. ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS:
  • Sétálós sajttálak, sajtsaslik és grillezett Etyeki Gomolya sajt
  • Az Etyektej termékeinek vására
  • Rachlette-bagett
  • Színezősarok
  • Kézműves Gin-Tonic
  1. RÓKUSFALVY BIRTOK
  • 00 óra: Nyílik a Birtok pinceajtaja
  • 00 óra: A RétesCake vására közel 20 fajta rétesvariáció kóstolója
  • 00 óra: Kató Néni Kürtőskalács sütödéje
  • 00 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy Fogadó
  • 00 óra: Kürtőskalács Workshop a Birtok nagytermében
  • 00 óra: Pincetúra pohárral a kézben
  1. HEGEDŰS SAJTMŰHELY
  • 11:00 órától kétszemélyes SajtVarázs-tál
    • Sült szijjács és sült sütőtök
    • Kukorica chips répa hasábokkal és bagettel
  • 15:00 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval – Jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu
  1. ETYEKI SÖRMANUFAKTÚRA
  • Lassan vége a Terasz-szezonnak – október 22-én zárul az Etyeki Sörterasz is igazi Októberfeszt hangulattal
  • 12 féle sör, mellé grillkolbász, bajor obadza és BBQ finomságok egyenesen a smokerből a menüben!
  • Zenés mulatsággal zárjuk az estét DJ Brassó Peti jóvoltából!

 

További információ, interjúszervezés

Mák Tamás: +36 20 373 2760

mak.tamas@roxer.hu; produkcio@roxer.hu; www.etyekipiknik.huwww.facebook.com/etyekipiknik