Megtekinthetik a 2. Ősszel is Balaton rendezvény összefoglaló kisfilmjét

A Bor és Piac Kft. szervezésében nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a „Borban az egészség” című projekt keretében az „Ősszel is Balaton 2” sétáló borkóstoló és mesterkurzus. 

A rendezvényt az egy évvel ezelőtti, hasonló elnevezésű és tematikájú kezdeményezésünk ihlette, ami várakozás feletti érdeklődés, mintegy kétszáz fő részvételével, és igen pozitív visszajelzések mellett valósult meg. A rendezvényről készült összefoglaló kisfilm itt tekinthető meg.

A program során idén is 25 balatoni borászat kiváló tételeit kóstolhatták a látogatók, akik a környékről és a fővárosból érkeztek. Nagy örömünkre szolgált, hogy visszatérő partnereink mellett új kiállítók is elfogadták meghívásunkat.

Az idei mesterkurzus az egészség és fenntarthatóság mellett a helytörténeti hagyományokat is felelevenítette. Hangsúlyt kaptak a rezisztens fajták, a dűlő szelekció, kénmentes borkezelés. Felvidéki példák bemutatásával a hagyományos érlelési eljárások, narancsbor készítés is megjelent. Ezen túlmenően teret kapott a borturizmus szerepe a borászatok több lábon állásában, gazdasági fenntarthatóságában. 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén ősszel már másodszor támogatta a tavaly sikeresen megrendezett, a borkultúrát és a kulturált borfogyasztást segítő, népszerűsítő „Ősszel is Balaton 2” című rendezvényt. Bor és Piac által szervezett, balatoni borokat bemutató sétáló borkóstoló és mesterkurzus november 4-én, szombaton 15 és 21 óra között volt Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központban.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.