25. Magyar Sommelier Bajnokság

A Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ) a pandémia által okozott néhány évnyi kényszerszünet után idén újra megrendezi a szakma országos bajnokságát. Az eseményre október 9-én, vasárnap 9.00 órai kezdettel kerül sor Budapesten. A bajnokság szakmai partnere és támogatója, valamint helyszíne is egyben a Winehub (1036 Budapest, Perc utca 8.)

A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük részét képezi. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is kétfordulós, nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nem csupán a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőben a résztvevők előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, 3 bor kóstolás utáni megnevezése) oldanak meg, majd vörösbort dekantálnak, valamiont megfelelő ételt ajánlanak hozzá.

A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.

A verseny fővédnöke dr. Nagy István Agrárminiszter úr lesz.

A résztvétel iránt érdeklődő sajtó- és szakemberek bővebb információkat a nevezéssel, bajnoksággal kapcsolatban Karsai Judit elnökségi tagtól kaphatnak (telefon:+36 70 679-0699).

Budapest, 2022. szeptember 20.

Magyar Sommelier Szövetség