Megnyitott a Winehub

winehub root0097

Megnyitotta kapuit a Winehub borközpont Budapesten, Óbuda szívében. Hiánypótló koncepció valósult meg a hazai borközösség életében, a Winehub ugyanis nem csupán egy nagyméretű borközpont, hanem egy közösségi platform is egyben, amely azt a célt tűzte ki, hogy egyedi hangulatú találkozóhelyet biztosítson a már ismert és kevésbé ismert borászatok képviselői és a borkedvelő nagyközönség, valamint a szakma számára, hozzájárulva ezzel a hazai borkultúra és gasztronómia fejlődéséhez.

A Winehub szlogenjében is a ’wine connects’, azaz a bor összeköt szimbolikus üzenetet használja, utalva a misszióra, melyet igyekszik betölteni. A hazai borkultúra, a hazai bortermelő vidékek az elmúlt években nagyszerű fejlődésen mentek keresztül. Olyan borfajták hódították meg a hazai és külföldi borkedvelőket, mint a Bikavér, a Furmint vagy akár az Irsai Olivér. A Winehub szélesíteni szeretné ezt a palettát, és megismertetni a közönséget olyan pincészetekkel is, amelyek eddig a földrajzi távolság, vagy egyéb okok miatt eddig esetleg nem kerültek fókuszba. Ennek alapját a folyamatos, mindennapi kóstoltatás képezi majd az üzlet középpontjában elhelyezkedő hatalmas, ovális kóstolópultnál.

A Winehub szakértő csapata testre szabott programokkal, képzésekkel és szakmai eseményekkel kötelezi el magát e nemes cél mellett. A hely egyediségét erősíti az is, hogy az épületben hamarosan megnyílik egy bisztró jellegű és egy fine dining étterem is.

A programokról a winehub.hu felületén is tájékozódhatnak majd az érdeklődők, ahol a széles italválaszték mellett egyre több online videóval, podcasttal is találkozhatnak az ide látogatók.