Negyedik Gettogether a Siklósi Várban

Siklos 9300

Németh Ágnes, a Vince magazin alapító-főszerkesztője az ötletgazdája és motorja a hazai és nemzetközi borszakírókat összekovácsoló, és a hazai borpaletta aktuális kínálataival szinkronba hozó rendezvény-sorozatnak, a „Hungarianwines Gettogether”-nek.

Siklos 9339 scaled

Gettogether rendezvény a hazai borélet meghatározó személyiségeinek garden party-ja, egy esemény, ahol a magyar borok nagyszerűségét ünnepeljük nyaranta. Kapcsolatépítés, zene, költészet, kézműves ételek és olyan vendégek, akikkel szívesen beszélgetsz, akikkel szívesen koccintasz.

Siklos 9312 scaled

A középkori Siklósi Vár a Villányi borvidék egyik gyöngyszeme, ahonnan mesés kilátás nyílik Villány dűlőire. A csodálatos panorámájú terasz és a hangulatos belső udvar méltó helyszínt biztosíott a hazai boremberek 4. találkozójához. A rendezvényen 16 borászat és 3 vendégkiállító borait volt mód kóstolni, hozzá az ételeket Bock József chefjei készítették.  Az alkalomhoz a jó hangulatot a Vivát Bacchus énekegyüttes biztosította.

Siklos 9374 scaled

Az esemény különlegességét jelentette a BORgona bemutatkozása. Ez lényegét tekintve egy klasszikus orgona, melynek a különlegessége, hogy az egyik sípsor kisebb-nagyobb boros palackokból áll, és így van behangolva. Ezzel egy pánsípot idéző hangon szólal meg, teljesen egyedi hangzást adva a hangszernek. Dr. Balatoni Sándor Junior Prima díjas orgonaművész, zeneszerző aktívan részt vállalt a hangszer kidolgozásában, akit olyannyira megihletett az egyedi instrumentum, hogy „Terroir du Villány” néven komponált egy 6 tételes rövid karakter darabot, amely a Villányi borvidéket mutatja be 6 tételben. (Terroir du Villány;  Rozé; REDy; Pinot Noir; Cabernet Franc és végül a Cuvée, ami felvonultatja az előző darabok témáit.)

Siklos 9404 scaled

Az esemény egyik meghatározó eseménye a 4. Hungarian WebWineWriting díjátadó ünnepsége volt. Ezen nagyon szépen szerepelt Silye Sándor, aki két kategóriában is a nyertesek között volt. A Sánta Zoltán emlékdíjat Somogyi Gergely, a Tokaj Today alapítója kapta.Siklos 9418 scaled

(DékányT)