Vörösborral és keserű csokoládéval az öregedés ellen!

Kevés örömtelibb hírt kaphattak volna a vörösbor kedvelői, mint az Exeter-i egyetem kutatóinak eredményei. Ők ugyanis bebizonyították, hogy a vörösbor és a keserű csokoládé fogyasztása egészséges és lassítja az öregedést is.

A keserűcsokoládé és a vörös bor is tartalmaz egy olyan vegyületet, amely segíti a sejtek megújulását. Ez a vegyület stimulálja az inaktív sejteket is, és arra készteti őket, hogy ismét úgy viselkedjenek, mintha fiatalok lennének.

A vegyület egy természetes anyag, a resveratrol analóg nevet kapta. Ez az anyag a kutatók szerint visszakapcsolja az öregedéssel leálló osztódási képességet a sejtekben, amit kísérletileg is igazoltak.

Nem csak lassabban öregszünk az anyag hatására, de a betegségekkel szemben is ellenállóbak leszünk és gyorsabban regenerálódunk. Az anyag ugyanis erős gyulladáscsökkentő hatással bír, így csökkenti olyan betegségek kialakulási esélyét, mint az ízületi gyulladás. A rák ellen is hatásos, mert gátolja a tumorok fejlődését, ezek mellett lassítja a szívbetegségek kialakulását is.

Úgy néz ki ma már a tudomány is egyre inkább igazolja a mediterrán étrend már ismert egészségmegőrző szerepét, aminek fontos részét képezi a vörösbor.

Ennél kívánni sem lehet jobbat. Előre az egészségért és a fiatalságért! Még ma rendelje meg a megfelelő orvosságokat!

(Forrás: Veritas Borkereskedés)