Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon

Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg.

A verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.

Nevezni április 24-ig lehet Magyarországon működő vállalkozásoknak, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.

Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal, és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálják el a meggypálinka felhasználásával készült édességeket.

A szakmai zsűri április 27-én bírálja el a nevezéseket: vizsgálják a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.

Az eredményhirdetés május 27-én kora délután lesz, amikor átadják a Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon, a Legjobb meggypálinkás bonbon, valamint az Év pálinkás bonbonja 2023 díjakat.

A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.

(Forrás: MTI, fotó: Alexander Stein/Pixabay)