Kárpát-medence krémje a Duna Palotában

Közös platón utazunk mindannyian!

A határok dacára egyre közelebb kerülnek hozzánk az elszakított területeken tevékenykedő borászaink. Ennek fényes bizonyítéka, hogy idén februárban Budapesten, a Corinthia szállóban Balla Géza Arad-hegyaljai borász az Év Bortermelője elismerést Áder János köztársasági elnök jelenlétében. Az elmúlt évben létrejött, a határokon túl tevékenykedő magyar borászokat tömörítő egyesület e hó 23.-án nagyszabású bemutatóval jelentkezik Budapesten, a Duna palotában. Egy sétáló kóstoló keretében ismerkedhetünk meg velük, és boraikkal.

A 2018-as év elején alakult meg a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete. Az alapító tagok a határ túloldalára került egykori magyar borvidékek meghatározó borászai. A szőlő- és borkultúrára a magyarság megmaradásának egyik fontos eszközeként tekintenek, ennek érdekében szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatot a Kárpát-medence borászai és borkedvelő közösségei között, tekintet nélkül az államhatárokra. Mindehhez elengedhetetlennek tartják a szigorúan vett szakmai fejlesztéseken felül gazdasági, turisztikai, kulturális és oktatási eszközök bevonását. Úgy vélik, hogy a Kárpát-medence borvidékeinek, borászati vállalkozásainak megerősödése, önfenntartóvá válása erősíti a lokálpatriotizmust, a magyar identitást, elősegíti a külhoni magyarság életerejét és önbecsülését.

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete 2019-ben a Duna Palotában rendezi meg nagyszabású, a Kárpát-medence legjobb határon túli magyar borászait felvonultató találkozóját. A „PINCESZER” – Külhoni Magyar Borászok Találkozója elnevezésű esemény igazán különleges és izgalmas eseménynek számít, hiszen a látogató hatalmas gasztronómiai-virtuális sétát tehet a mai Magyarország körül. Több mint 40 borászat borászai, tulajdonosai kínálják személyesen boraikat, melyek mellé autentikus borkorcsolyát is lehet majd kóstolni. A rendezvény keretében, az előadóteremnek kialakított Széchenyi teremben 3 mesterkurzusra is sor kerül, melyre külön lehet regisztrálni.

Ahol a Maros kanyarog

Időpont: 2019. november 23., szombat, 16:00–21:00

Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

Belépőjegy: elővételben 5000 Ft/fő, a helyszínen 6000 Ft/fő

A belépőjegy birtokában szabadon lehet kóstolni az összes kiállított borból, nem tartalmazza a helyszínen külön vásárolható borkorcsolyákat.

További információ. regisztráció: http://www.pinceszer.hu/