…a villányiak kivételével. Készülődünk az április 12-i első Borteszt kóstolónkra. Mai kedvcsinálónkban a februári borteszt hajós-bajai és Balaton környéki boraival ismerkedhet meg.
Koch Borászat: Hajós–Bajai Chardonnay, 2018
Átlagpont: 85,1
Halvány szalmasárga színű bor. Illatában a gyümölcsök dominálnak: sárgabarack, ananász, üde citrusos jelleggel. Nem túl testes tétel, cserébe könnyed, melyet a ,,szaftos” savak tartanak igazán frissen. Összességében telt, krémes lecsengésű.
Koch Borászat: Frisch Chardonnay, 2017
Átlagpont: 84,6
Halvány, de ragyogó szalmasárga szín. Illatában elsősorban az érlelés jegyei ismerhetők fel, gyümölcsaromák érzékelhetők. Ízében már sokkal hangsúlyosabban jelenik meg ez a jelleg, mert a bor nem túl testes – az egyensúly éppen megvan.
Garamvári Szőlőbirtok: Délidőlő Chardonnay, 2015
Átlagpont: 83,7
Halvány szalmasárga színű tétel. Illata kissé zárt, lassan kinyílik, és intenzívvé válik. Megkóstolva frissítő szénsav köszönt. Ez az üdeség szépen kiemeli a bor könnyedségét, élénk savtartalmát. Kiegyensúlyozott tétel.
Cezar Winery: Cezar Syrah, 2015
Átlagpont: 86,5
Gránátalma vörös színű bor. Illatában elsősorban gyümölcsös jegyek dominálnak. Megkóstolva inkább kevésnek tűnik a test, viszont a tanninok sem túl tolakodóak, így kellemesen harmonikus a tétel. Savtartalma élénk, frissen, üdén tartja a bort.