Vince-napi programok Villányban

Közeledik Vince-nap, amikor a Villányi Borvidék számos programmal várja a látogatókat. Idén négy Dűlőjáró programcsomag közül kehet válogatni,a jelentkezési határidő: 2019. január 14. (hétfő), 16.00 óra. Ismerve a programok népszerűségét, legjobb a helyfoglalással sietni!

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2019

időpont: 2019 január 19

Siklós – Máriagyűd – Kisharsány – Nagyharsány – Villány – Villánykövesd – Palkonya

A villányi borászok -, akik szeretik a bort és tisztelik a hozzá fűződő szokásokat – 10 évvel ezelőtt felölelték és közkincsé tették a Villányi borvidék drávaszögi területein élő Vince-napi hagyományokat.

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett „Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüret gazdagságára. Egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.

Reggel HORDÓS-, napközben 4 DŰLŐJÁRÓ-, este VACSORÁZÓ VINCE!

HORDÓS VINCE programban ismerkedhetünk a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal.

Az egész tájat megmutató DŰLŐJÁRÓ VINCE programban végigjárjuk (busszal) a Villányi borvidéket és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülünk. A Dűlőjáró változatok már NÉGY – felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban és sok finom borban bővelkedő – útvonalon!

A Dűlőjáró Vince „csomagok-1-2-3-4.” kedvezményes ára 15 000 Ft/fő. Egy körben három pincészetnél Vince élmények + busz Villánytól – Villányig.

Bejelentkezés: info@borut.hu

Az egész napos talponállás után több településen a házigazdák VACSORÁZÓ VINCE programajánlataiból válogathatunk.

HORDÓS és VACSORÁZÓ VINCE közül érdemes egyet választani, mert azok egy időben kezdődnek.  Helyfoglalás közvetlenül a házigazdáknál!