Az etyeki Gasztrosétány újabb bor-, és gasztrokalandozásra hívja azokat, akik nyitottak újabb élmények befogadására.
Nincs az a sajtféleség, amit ne lehetne megtalálni, megkóstolni szeptember 29-én, szombaton Etyeken. Túrófélék, friss sajtok (kevesebb, mint 2 hét érleléssel), lágy sajtok, érlelt félkemény sajtok, zárt tésztájú, hevített gyúrt sajtok, érlelt kemény és extra kemény sajtok, savósajtok, ömlesztett sajtok, sajtkészítmények, desszert jellegű sajtkészítmények, továbbá tej- és tejszínkészítmények vetélkedése, meg természetesen kóstolása lesz a fókuszban. Mindehhez a jóívású etyeki borok adják a kíséretet.
Sajtgasztronómia, sajtvásár, sajtműhely, sajtpiknik, izgalmas sajt-bor párosítókóstoló, sajtkukac játszótér, vajköpülés,parenyica nyújtás, sajtfüstölés. Az év legrangosabb sajtos rendezvénye a Kárpát-medence kézműves sajtjainak és műhelyeinek főszereplésével. Az évről évre egyre színesebb rendezvény új helyszínen, Etyeken a Gasztrosétányon várja a sajtkészítő szakma javát és a gasztronómia szerelmeseit, a sajtimádó közönséget. A látogatók a Kárpát-medence sajtpalettájáról ízletes sajtokat kóstolhatnak, megleshetik a sajtkészítés fortélyait, kipróbálhatják a vajköpülést, mindezt csodálatos kulturális környezetben.