Etyeken a június (is) a borról szól

Június 9-én és 10-én az Etyeki Piknik, június 23-án a ChardonnÉJ rendezvény teszi ismét a Budapest közeli települést a borkedvelők Mekkájává.

Az Etyeki Nyári Piknik hívogató szlogenje így szól: dallamok, mosolyok, ez  a piknik, legyél ott! Nemes italok, ízes gasztronómia, és kézműves vásár! Etyeken az Újhegy és a Szépvölgy számtalan borászattal, jobbnál jobb falatokkal, és nagyszerű zenészekkel várja azokat, akik kellemes kikapcsolódással kívánják eltölteni a hétvégét.

Jó tudni, hogy autóbuszok indulnak óránként 760 jelzéssel Etyekre a Kelenföldi pályaudvarról (szokásos menetrend szerint), amelyeket az utasforgalom függvényében kiegészítenek többlet járatokkal. A teljes árú menettérti (retúr) jegy 1.120,- Ft Etyek, autóbusz-forduló megállóhelyig. A Volánbusznál megszokott kedvezményeket ezeken a járatokon is igénybe lehet venni, természetesen az arra jogosító hivatalos iratokkal (pl. diákigazolvány).
A részletes menetrend itt található: http://www.volanbusz.hu

Az etyeki júniust a ChardonnÉJ teszi kompletté.

Az etyeki Öreghegyen kialakított sétálóutcán délután 17 órától 21 óráig lehet a legszebb chardonnay bortételeket és világhírű champagne-okat kóstolni. A házigazda Etyeki Kúria (Etyek-Buda)meghívására új vendégborászatok is csatlakoztak a rendezvényhez. Először kóstolhatja a nagyközönség a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Gál Szőlőbirtok és Pincészet (Kunság),Babiczki László (Mátra), a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok (Mátra) tételeit. A visszatérő pincészetek sorához – Villa Tolnay Borház (Badacsony), Figula Pincészet (Balatonfüred-Csopak), Gróf Buttler Borászat (Eger), Nyakas Pince (Etyek-Buda), N.A.G. Kézműves Borászat (Mátra), Miklós Csabi Pincéje (Mór), Babarczi Szőlőbirtok és Pince (Pannonhalma), Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Pannonhalma), Sauska Tokaj (Tokaj), – az idei évben újra csatlakozott a Kovács Nimród Borászat (Eger)  és természetesen a nemzetközi borászatok kínálatával itt lesz a Bortársaság, valamint a helyiek képviseletében az Etyeki Borút Egyesület (Etyek-Buda) is.

A kulináris finomságokat az etyeki régió termelői szolgáltatják: délután a házi sajtos Zsuzsa asszonya Halmi Pince Szörp és a Séf Keréken. Sötétedéskor tűzrakás mellett grillterasz lesz.