Pályázat borszőlőültetvény telepítési támogatására

A Magyar Kormány a Széchenyi 2020 program keretében pályázatot írt ki a mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására

A Felhívás címe: Borszőlőültetvény telepítés támogatása

A Felhívás kódszáma: VP2-4.1.3.6-17

Magyarország Kormányának felhívása a kertészeti ágazat versenyképességének fokozására, új borszőlőültetvények telepítésének támogatására.

A Kormány az Európai Unióval a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kertészeti ágazat versenyképességének javítását. A cél elérését a Kormány a kertészeti termelést folyató mezőgazdasági termelők együttműködésével tervezi megvalósítani a jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén. Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 50 %-ának megfelelő előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a kertészeti ágazat versenyképességének javításához;
  • a vállalkozáson belüli foglalkoztatotti létszámot az üzleti tervben bemutatott módon fenntartják;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A pályázati kiírás részletei itt találhatóak.