ChardonnÉJ az etyeki Öreghegyen

Az Etyeki Kúria idén is megcélozta azt a hétvégét, melyen a leghosszabbak a nappalok és legrövidebbek az éjszakák, ha pedig ilyen rövid az éj, azt a legjobb szerintük átmulatni, leginkább egy pohár Chardonnay-val a kézben!

Az etyeki Öreghegyen kialakított sétálóutcán június 23-án délután 17 órától 21 óráig lehet a legszebb Chardonnay bortételeket és világhírű champagne-okat kóstolni. A házigazda Etyeki Kúria (Etyek-Buda) meghívására új vendégborászatok is csatlakoztak a rendezvényhez. Először kóstolhatja a nagyközönség a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Gál Szőlőbirtok és Pincészet (Kunság), Babiczki László (Mátra), a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok (Mátra) tételeit. A visszatérő pincészetek sorához – Villa Tolnay Borház (Badacsony), Figula Pincészet (Balatonfüred-Csopak), Gróf Buttler Borászat (Eger), Nyakas Pince (Etyek-Buda), N.A.G. Kézműves Borászat (Mátra), Miklós Csabi Pincéje (Mór), Babarczi Szőlőbirtok és Pince (Pannonhalma), Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Pannonhalma), Sauska Tokaj (Tokaj), – az idei évben újra csatlakozott a Kovács Nimród Borászat (Eger)  és természetesen a nemzetközi borászatok kínálatával itt lesz a Bortársaság, valamint a helyiek képviseletében az Etyeki Borút Egyesület (Etyek-Buda) is.

A kulináris finomságokat az etyeki régió termelői szolgáltatják: délután a házi sajtos Zsuzsa asszony a Halmi Pince Szörp és a Séf Keréken. Sötétedéskor tűzrakás mellett grillterasz lesz.

Este 21 órától a Padam zenekar – Kárász Eszter (ének), Pagonyi András (harmónika), Lombos Pál (nagybőgő) és Veér Csongor (hegedű)– előadásában francia sanzonok csendülnek fel. A koncert után DJ Prof.I.T. teremt bulihangulatot este 24 óráig.

Nyilvános program:

15.30∗, 16.30, 16.50- busztranszfer a BAH csomóponttól (∗a mesterkurzus látogatói és a szakmai program résztvevői részére)

16.30-17-30 Herczeg Ágnes Dip. WSET borszakértő és tanácsadó Chardonnay mesterkurzusa (a férőhelyek száma limitált és külön mesterkurzus jegy vásárlásához kötött)

17.00-21.00 Kóstolás a sétálóutcán

21.30-22.30 Padam sanzonest

22.30-24.00 DJ Prof.I.T.

23.30 és 24.00 – busztranszfer a BAH csomóponthoz