Ilyen volt az Őszi Etyeki Piknik

Szeptember első hétvégéjén „bor, barátok és kultúra” – borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, illetve rengeteg érdekesség – várt minden érdeklődőt a Gasztrosétányon.

A főzőverseny résztvevői nem sokkal a szervezők után érkeztek és elkezdtek készülődni – öröm volt látni, hogy milyen komolyan veszik a versenyzők ezt a mára hagyományossá vált és még mindig rendkívül barátságos versenyt.

Kiváló borokat lehetett kóstolni, a Piknik Borkollégium előadásain pedig meg lehetett tanulni azt is, hogy hogyan, sőt a tanulni vágyóknak volt pezsgőkészítés-bemutató és pincetúra is. Ilyen környezetben hamar megjön az étvágy is, de szerencsére a kínálatra nem lehetett panasz: volt itt a palóclevestől, a bárányhúsos lepényen, a kaszás ragun és lecsón keresztül a borszőlő fagylaltig mindenféle finomság.

A gyermekeket népi játszótér és póni-lovagoltatás várta, csiszolhattak és festhettek az ArtHekk-kel, illetve akár a szüleikkel tanulhatták a lépéseket a népzenei táncházban. A Gasztrosétányon mindenhol igényes zene szólt, felléptek többek között Csík János és barátai, a Bahorka Társulat, Péterffy Lili, a Cimbaliband és a Meszecsinka is.