Átadták a Par Excellence díjakat
A Magyar Sommelier Bajnokság döntője előtt adták át a hazai borkultúráért tavaly a legtöbbet tevő szakemberek számára alapított elismerést. A 2014-ben alapított Par Excellence…
Tovább olvasomA Magyar Sommelier Bajnokság döntője előtt adták át a hazai borkultúráért tavaly a legtöbbet tevő szakemberek számára alapított elismerést. A 2014-ben alapított Par Excellence…
Tovább olvasomKevesebb szőlő lesz idén a tartós fagy miatt – mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára. Csak rügyfakadáskor derülhet ki, pontosan mennyi szőlő élte…
Negyven kiállító termékeit – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatnak a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Tesla Budapestben; a rendezvény során több kategóriában…
Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90…
Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90…
A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol…
A Kincsem dűlő a Tokaji Borvidék egyik legrangosabb dűlője, Tolcsva valóságos kincse. Hogy miért, az összetett kérdés. Elsősorban is stratégiai ponton van, a Tokaj-Sátoraljaújhely…
A február 15-ei borászati szemináriumon az erjesztéssel kapcsolatos ismereteket adnak át a téma elismert szakemberei. A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet rendszeresen szervez borászati témájú…
Ismét a Millenáris park B csarnokában rendezik meg a Borjour Magnumot: az ország legnagyobb borkóstolóján 200 pincészet mutatja be több mint 600 borát szombaton. …
Kelet-Közép-Európa legjelentősebb borpiaci találkozója, a 8. VinCE Budapest Wine Show 160 kiállítóval, 1000 különböző borral, számtalan mesterkurzussal, neves bortermelőkkel, nemzetközi szakértőkkel és borbeszerzőkkel, különleges kóstolókkal…
Fiáth Attila master of wine hallgatóval a Vendéglátás Magazin beszélgetett, többek között a hazai borok marketingjéről. Németh Richard interjújából közlünk egy részletet, a teljes…