IV. VinÓvár Mosonmagyaróváron

Október 14-én Mosonmagyaróvár lesz egy napra a magyar bor fővárosa. Idén negyedik alkalommal rendezik meg Mosonmagyaróvárott, az Óvárban és környékén a VinÓvár borünnepet.  Mosonmagyaróvár Város és a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának közös szervezésében megválasztják a város, valamint  az egyetem borát, és az erre pályázó borászatok sétálókóstolót tartanak a fesztivál színhelyén.

A IV. VinÓvárra a szervezők mintegy ezer vendéget várnak. A nagyszabású eseményen a hazai borvilág prominens képviselői mutatják be kiváló boraikat. A VinÓvár nemcsak monstre sétáló kóstoló, hanem borverseny is. A meghívott 24 borászat által nevezett borokból a dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezette szakmai és társadalmi zsűri választotta ki a Mosonmagyaróvár Város és a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának díjnyertes borait, amelyek egy évig viselhetik ezt a megtisztelő címet.

Az esemény beharangozójára dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus szervezésében került sor, melyen részt vett, és vázolta elképzeléseit Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, Dr. Tóth Tamás, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánja, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, valamint Vajas Péter, a VinÓvár főszervezője.

A IV. VinÓváron kiállítók listája:

Ács Pincészet Pannonhalma, Áts Károly Pincészete Tokaj, Agancsos Pincészet Villány, Babarczi Szőlőbirtok és Pince Pannonhalma, Balla Géza Ménes, Baráth Borműhely Somló, Bárdos Pincészet Mátra, Borháló Borkereskedés, Cseri Pincészet Pannonhalma, Dóka Éva Pincészet Zala, Erzsébet Pince Tokaj, Hangyál Pincészet Pannonhalma, Holdvölgy Experience Tokaj, Luka Enikő Sopron, Maul Pincészet Villány, Pastor Garage Winery Szekszárd, Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, Sabar Borház Badacsony, Steigler Pince Sopron, Szemes Pincészet Villány, Tar Pincészet Pannonhalma, Tóth Borbirtok Pannonhalma, Winelife Borászat Sopron.

A IV. VinÓvár hivatalos honlapja: https://vinovar.hu/

(DT)