Év Bortermelője gálaebéd április 2-án

Hazánk legrangosabb borszakmai elismerését, az Év Bortermelője díjat idén is ünnepélyes keretek között adják át. A díjat gondozó Magyar Bor Akadémia minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal teszi emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet. Az Év Bortermelője 2022-ben Figula Mihály a Balatonfüred-Csopaki borvidékről.

Az Év Bortermelője díjátadó gálaebédet 2023. április 2-án, vasárnap 11.00 órától rendezik a Budapest Marriott Hotelben (1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.)

A rendezvény állófogadással kezdődik, melynek során a vendégek élvezhetik a 2022-es „Év Bortermelője” díj döntős jelöltjeinek kiváló borait és pezsgőit. Ezt követi a díjátadás és az ültetett gálaebéd, melynek négy fogását a 2022-es „Év Bortermelője” boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei készítik. Ízmesterek: Tóth PálAlabárdos Étterem, Szeged; Tóth ÁgnesONYX/Gerbeaud Group; Konstantinos Kranakis & Kovács FerencMarriott Hotel Budapest; Takács LajosCostes Group. A desszertet a balatonfüredi Bergmann cukrászda kínálja.

A délutánig tartó elegáns program remek alkalom arra, hogy a borászok, borkedvelők, a művészek és közéleti személyiségek ismét találkozzanak, beszélgessenek egymással.

További információk és jegyvásárlás ezen a linken.