Budajenői szüret és borünnep 2022

Szeptember 16-17- én helyi és határon túli pincészetek boraival, szüreti felvonulással, valamint felnőtteknek és gyermekeknek szóló programokkal várja vendégeit a Budajenői Szüret és Borünnep.

Szeptember 16-án pénteken délután 18 órától a Budajenői Magtárban Moldvai és Dunántúli népzenei koncert és táncház lesz a Nyírettyű Zenekar közreműködésével.

Szeptember 17-én szombaton 10 órától a pincesoron és a Magtár utcában népi kirakodóvásár kezdődik kézművesek és őstermelők részvételével. Napközben kézműves foglalkozásokkal kedveskednek a gyerekeknek. Király Eszter közreműködésével nemezelésre, Siklósi Eszterrel tűzzománc ékszer készítésre van lehetőségük az idelátogatóknak.

A Magtár melletti füves területen a Merende Műhely játékos programjai várják a kicsiket: népi játékok, kosaras körhinta várja a gyerekeket.

10.30 órától a színpadon a Figurina Bábszínház előadásában: Porzsák, a sárkány című mesét látjhatják.

11 órától a helyi pincesoron számos borvidék borászai jelennek meg – köztük: Geönczeöl Pince (Garammente – Felvidék), Gervai János Pincészete (Budajenő), Grál Borpince (Gyönk), Kincsem Kastély és Szőlőbirtok (Tolcsva), Kiskaba Családi Borbirtok (Neszmély), Molla Borlak (Neszmély), Nyakas Pince (Etyek-Buda), Polgár Pincészet (Villány), Pregitzer Birtok (Budajenő, Telki), Reisner Pince (Budajenő, Etyek-Buda). A kiállítók sokszínű választékukból kóstolhatnak és vásárolhatnak a látogatók.

A borokhoz finom sajtokat lehet fogyasztani. Amennyiben valaki megéhezik a pincesoron Bartos Gyárfás ételeit fogyaszthatják, a Magtár előtti területen pedig a Traffic Burger, kürtőskalácsos, lángosos kínálatából válaszhatnak.

12 órától indul a Szüreti Felvonulás a Kossuth Lajos utcán az Öregház étteremtől az Óvoda közig.

13 órától a Pincesoron Sándor Gábor és cigányzenekara gondoskodik a jó hangulatról.

15 órai kezdettel helyi hagyományőrző és vendég együttesek műsora látható a Magtár mellett felállított színpadon. Fellép a Budajenői Hagyományőrző Dalkör, a Budajenői-Telki Székelytársulat Gyermekcsoportja, a Henna Hastánccsoport, valamint a budajenői óvodások.

17 órától a színpadon az Apacuka Zenekar zenél kicsik és nagyok örömére. 18.15 órától fellép a Sons of Frank zenekar, majd 19:30- tól Hevesi Tamás és zenekara ad élő koncertet. 21.30 órai kezdettel a Retroleum zenekar zenekarral éjfélig tartó utcabállal zárul a rendezvény.

További részletek: www.budajeno.hu

A rendezvény szakmai partnere: