A Szendei Wine és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közreműködésével május 6-án a borászati élesztőkkel és az erjesztéstechnológiával kapcsolatos legfrissebb ismereteket osztják meg az érdeklődőkkel.
A Danubius Hélia Hotelben 9 órakor kezdődő rendezvényen a Fermentis szakemberei bemutatják az optimális tápanyag-menedzsmentet az alkoholos fermentáció során, valamint a cég E2U koncepcióját. Dr. Sárdy Diána a bioborászatban alkalmazható speciális kéntermelő törzsekről, Szendei Gergő borász a kénfelhasználás minimalizálásának lehetőségeiről fog beszélni; de szóba kerülnek a buborékos italok is, Luca Antiga valdobbiadenei termelő jóvoltából pedig ebéd előtt prosecco stílusminták is kóstolhatóak lesznek.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet május 1-ig lehet megtenni, ezen a linken.