Szüret- és Borünnep Budajenőn

Szeptember 17-18-án helyi és határon túli pincészetek boraival, szüreti felvonulással, valamint felnőtteknek és gyermekeknek szóló programokkal várta vendégeit a Budajenői Szüret- és Borünnep.

Szeptember 18-án szombaton 10 órától a pincesoron népi kirakodóvásár kezdődött kézművesek és őstermelők részvételével.

A Magtár melletti füves területen: népi játékok, kosaras körhinta várta a gyerekeket, valamint az ide látogatók részt vehettek egy Szüreti foglalkoztató programon, melynek keretében megismerhetik a must-készítés fortélyát, és az így elkészült finom italt el is fogyaszthatták.

11 órától a helyi pincesoron számos borvidék borászai jelentek meg – köztük: Geönczeöl Pince (Garammente – Felvidék), Gervai János Pincészete (Budajenő), Nyakas Pince (Etyek-Buda), Pregitzer Birtok (Budajenő, Telki), Reisner Pince (Budajenő, Etyek-Buda), Rábai Katalin Borászata (Neszmély), Stróbl Borház (Baj), Grál Borpice (Gyönk), –sokszínű választékukból kóstolhatnak és vásárolhatnak a látogatók.

A borokhoz finom sajtokat lehet fogyasztani. Amennyiben valaki megéhezik a pincesoron Bartos Gyárfás ételeit fogyaszthatta, többek között kiváló kakaspörköltöt.

12 órától indult a Szüreti Felvonulás a Kossuth Lajos utcán az Öregház étteremtől az Óvoda közig.

13 órától a Pincesoron Sándor Gábor és cigányzenekara gondoskodott a jó hangulatról.

15 órai kezdettel helyi hagyományőrző és vendég együttesek műsora volt látható a Magtár mellett felállított színpadon. Fellépett a Budajenői Hagyományőrző Dalkör, a Budajenő-Telki Székelytársulat, a Perbáli tücsök citerazenekar, valamint a budajenői óvodások.

17 órától a színpadon a Tompeti és Barátai zenélt kicsik és nagyok örömére. 18.30 órától fellépett a Shadow Hungary Band zenekar, majd 20 órától Janicsák Veca adott elektroakusztikus élő koncertet. 21.30 órai kezdettel a Live Party Band zenekarral éjfélig tartó utcabálával zárult a rendezvény.

További részletek: www.budajeno.hu