Négy részre bontják a Concours Mondial de Bruxelles-t

A világ egyik legismertebb és legelismertebb, több mint 10000 tételt bíráló borversenyét ezentúl négy külön kategóriára bontva szervezik meg.

A módosítás célja, hogy minden kategóriát a leghozzáértőbb szakemberek zsűrizzenek, és azokat helyben és időben a termelési és marketingszempontokat is figyelembe véve a legmegfelelőbben rendezhessék meg. Ennek megfelelően a négy kategória versenyét (session) ezentúl évente, más-más termőterületeken rendezik majd meg.

A négy kategória:

Rosébor Session: nyitva minden csendes, gyöngyöző és félig gyöngyöző rosé számára, beleértve az erősített rosékat is. Márciusban rendezik, hogy válaszoljanak a piaci igényekre és a fogyasztók részéről jelentkező egyre nagyobb érdeklődésre. A termelők számára így már rendelkezésre állnak a marketingeszközök az értékesítés kezdetekor.

Vörös- és fehérbor Session: nyitva minden fehérbor (beleértve a narancsborokat) és csendes száraz és félszáraz vörösbor számára, termőhelytől és fajtától függetlenül. Ez a Concours Mondial de Bruxelles legnagyobb kategóriája, és minden évben májusban rendezik. 2022-ben a kategória visszatér Olaszországba: a megmérettetést május 19-22. között a calabriai Cosenzában rendezik.

Gyöngyözőbor Session: nyitva minden gyöngyöző és habzóbor számára mindhárom színben, függetlenül attól, hogy szárazak, félszárazak vagy édesek. Júniusban rendezik, célja a kategória változatosságának bemutatása.

Édes és erősített borok Session: nyitva minden édes bor (félédes, édes és nemesrothadásos), valamint erősített bor számára, függetlenül a cukortartalomtól és a színtől. A kategóriát jól ismerő bírálók októberben fogják értékelni a tételeket.

Az egyes szekciók időpontját és helyszíneit folyamatosan jelentik majd be, így a legdinamikusabb, proaktív megközelítéssel bíró borrégiók is bemutatkozási lehetőséget kapnak.