Szeptember közepén ismét Budajenői Szüret és Borünnep

Szeptember 17-18-án helyi és határon túli pincészetek boraival, szüreti felvonulással, valamint felnőtteknek és gyermekeknek szóló programokkal várja vendégeit a Budajenői Szüret és Borünnep.

Szeptember 17-én pénteken délután nemzetiségi gasztronómiai kiállítás és találkozó, valamint a Magtárban gasztro kiállítás várja a vendégeket, akiket 16.30-kor Budai István polgármester és Soltész Miklós államtitkár köszönti. Késő délután és este a perbáli Kövér Hattyúk sváb fúvós zenekar, a Polonéz lengyel népi táncegyüttes és a Magyar-Szerb színház ad műsort.

Szeptember 18-án szombaton reggel a Budakeszi Fúvózenekar zenél a Templom téren, majd 10 órától a pincesoron népi kirakodóvásár kezdődik kézművesek és őstermelők részvételével. Napközben kézműves foglalkozásokkal kedveskednek a gyerekeknek. Király Eszter közreműködésével nemezelésre, Siklósi Eszterrel tűzzománc ékszer készítésre van lehetőségük az idelátogatóknak.

A Magtár melletti füves területen: népi játékok, kosaras körhinta várja a gyerekeket, valamint az ide látogatók részt vehetnek egy Szüreti foglalkoztató programon, melynek keretében megismerhetik a must-készítés fortélyát, és az így elkészült finom italt el is fogyaszthatják.

10.30 órától a színpadon Fabók Mariann előadásában látható A háromágú tölgyfa tündére című népmese, bábokkal.

11 órától a helyi pincesoron számos borvidék borászai jelennek meg – köztük: Geönczeöl Pince (Garammente – Felvidék), Gervai János Pincészete (Budajenő), Nyakas Pince (Etyek-Buda), Pregitzer Birtok (Budajenő, Telki), Reisner Pince (Budajenő, Etyek-Buda), Rábai Katalin Borászat (Neszmély), Stróbl Borház (Baj), Grál Borpice (Gyönk), Bóna Winery (Bátorkeszi – Felvidék), –sokszínű választékukból kóstolhatnak és vásárolhatnak a látogatók.

A borokhoz finom sajtokat lehet fogyasztani. Amennyiben valaki megéhezik a pincesoron Bartos Gyárfás ételeit fogyaszthatják, a Magtár előtti területen pedig a Traffic Burger, kürtőskalácsos, lángosos kínálatából válaszhatnak.

12 órától indul a Szüreti Felvonulás a Kossuth Lajos utcán az Öregház étteremtől az Óvoda közig.

13 órától a Pincesoron Sándor Gábor és cigányzenekara gondoskodik a jó hangulatról.

15 órai kezdettel helyi hagyományőrző és vendég együttesek műsora látható a Magtár mellett felállított színpadon. Fellép a Budajenői Hagyományőrző Dalkör, a Budajenő-Telki Székelytársulat, Perbáli tücsök citerazenekar, valamint a budajenői óvodások.

17 órától a színpadon a Tompeti és Barátai zenél kicsik és nagyok örömére. 18.30 órától fellép a Shadow Hungary Band zenekar, majd 20 órától Janicsák Veca ad elektroakusztikus élő koncertet. 21.30 órai kezdettel a Live Party Band zenekarral éjfélig tartó utcabállal zárul a rendezvény.

További részletek: www.budajeno.hu