„Jöjjön el hozzám megnézni a naplementét, én ebbe szerettem bele”

Készülünk a DUNAVIN Nyári Borünnepre, ezért kiemelten foglalkozunk a Duna- menti borászatokkal. Ez alkalommal egy kevésbé ismert, egészen kicsi borászatot kerestünk fel, a Rábai Wineryt. Rábai Katalinnal beszélgettünk, akivel személyesen is találkozhatnak a Borünnepen! 

A Rábai Wineryben is fontos szerepet kap a borturisták fogadása, jó idő esetén bográcsban főznek a vendégeiknek, vagy hidegtálat készítenek, most terveznek egy három szobás szállást beüzemelni, és szeretnének egy kis konyhát is kialakítani.

A Szöllősi Pincészetben, jobb szélén: Rábai Katalin

Mi jellemzi borászati technológiájukat?

Hagyományos borokat készítünk és szeretnénk minél jobb minőségű bort készíteni.

Mi jellemző a boraik érzékszervi tulajdonságaira?

Az időjárás errefelé változatosabb, az etyeki területekhez hasonló. A napsütéses órák száma kevesebb és alacsonyabb mint máshol, emiatt picit savasabbak a boraink, de így sokkal tovább tárolhatók és szállíthatók. A finom, gyümölcsös karakterek megjelennek az illat- és az ízvilágban egyaránt.

Mi a marketing üzenete Rábai Katalin borászatának?

Jöjjön el hozzám megnézni a naplementét, én ebbe szerettem bele.

 

Milyen kommunikációs csatornákat használ?

Az összes online csatornát próbálom igénybe venni. Elindítottuk a webáruházat, van weboldlaunk, Instagram oldalunk, de a legfontosabb, hogy szájról-szájra adják a jó hírünket.

Turizmus mely ágának a fejlesztésében látna fantáziát?

A borkóstolás és a gasztrokultúra mellett érdemes túrázni, kirándulni is a környéken. A Gerecsében nagyon jó túraútvonalak vannak, lehet biciklizni is a jól kiépített kerékpár utaknak köszönhetően, de a vízi sportok kedvelőinek is megvan a lehetősége az evezésre a Dunán. Összességében egyre gazdagabb lehetőségeket kínál a régió egy hétvégére, de akár hosszabb időre is.