Együttműködik a Hungary Helps programmal a Templárius Alapítvány és a Szent András Sörfőzde

A Templárius nevű sör megvásárlói lerombolt európai keresztény kegyhelyek felújításához járulnak hozzá – jelentették be az adományozási összefogás résztvevői Szarvason.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: a Hungary Helps négy év alatt több mint százezer ember szülőföldön való megmaradását vagy visszatérését, illetve közösségek megmentését segítette. A program üzenetértékű is: azt jelzi, hogy „a magyarság számára fontos a keresztény civilizáció, ragaszkodunk és megóvjuk a keresztény értékeket”.

A politikus a Templárius Alapítványról úgy fogalmazott, a civil szervezet több évtizede folytat karitatív tevékenységet; a békésszentandrási Szent András Sörfőzde pedig az egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzde Magyarországon.

Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde tulajdonosa kifejtette: egy évre írták alá a támogatási szerződést, de nyitottak az együttműködés „korlátlan idejű meghosszabbítására”. A rozsos, felső erjesztésű, 9 százalék alkoholfokú Templárius elnevezésű prémium sörből jelenleg 8 ezer palacknyi készült, de a főzés folyamatos lesz.

A középkori egyházi hagyományok alapján készülő sör ára megközelítőleg ezer forint lesz, amiből 150 forintot fordítanak a „nemes célra”.

A gyomaendrődi székhelyű Templárius Alapítványt a Templomos Lovagrend Magyarországi Praeceptória lovagjai alapították 1997-ben, a civil szervezet fő célja a „katolikus hit megerősítését segíteni és támogatni különböző programokkal és pályázatokkal” – mondta Ungvölgyi János kuratóriumi elnök.

A Szent András Sörfőzde 1993-ban jött létre, 2011-ben az év sörfőzdéjének választották. A kisüzem több mint 30 hazai és nemzetközi díjat nyert el, csaknem 20 féle sörtípust készít. A Templárius az új, prémium kategóriájú, akár több évig is eltartható főzete. Korábban is részt vettek már jótékonysági akciókban, így autista gyerekeket és bántalmazott nőket is segítettek már termékeikkel.

(Forrás: MTI)