Dunavin online workshop

Szeretettel várjuk a szőlész- borász kollégákat május 27-én, csütörtökön 10:00  és 13:00 óra között a Dunavin projekt keretében bemutatott online workshopra.

A program a következőképpen alakul:

 

10:00 – köszöntő, Geönczeöl Attila a SZKALA elnöke

10:10 – 10:40  Piackutatás eredményei, borpiac, bormarketing és borturizmus a Duna két oldalán – előadók: Bozzai Zsófia és Geönczeöl Attila

10:45- 11:15      Boranalitika és a borászati technológia összefüggései  – előadó : Nyitrainé Dr. Sárdy Diána

11:15 – 11:25 szünet

11: 25- 11:55    Bio és hagyományos borok összehasonlítása – előadó Dr. Varga Zsuzsanna

12:00- 12:30   Borok érzékszervi összehasonlítása a Duna két oldaláról – előadók: Nyitrainé Dr. Sárdy Diána és Dr. Vass-Guld Zsuzsanna

12:30 – záró gondolatok, Geönczeöl Attila

Szervező: SZKALA Borászok és Szőlészek Polgári Társulása

Jelentkezni itt tudnak a programra.

Duna-menti borászatok együttműködésének fejlesztése a szlovák-magyar határmenti régióban (DUNAVIN)
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül pályázatot nyert a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a SZKALA Borászok és Szőlészek Polgári Társulása. A DUNAVIN projekt célja a kulturált, minőségi borfogyasztás népszerűsítése, a Duna-menti kisebb borászatok összefogásának, piacra jutásának erősítése a szlovák-magyar határmenti térségben, valamint képzési anyag biztosítása a borászatoknak mind szakmai mind marketing téren.
A megvalósítás idén áprilisban indul és októberben zárul. A projektet támogatja az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A Kisprojekt Alapból nyert támogatás összege 50 000 Euro.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu