Kristinus a Bortársaságnál

A kéthelyi birtoknál nem csak a forgalmazó személyében van változás, de a művelésmódot is radikálisan átalakították.

Florian Zaruba 2015-ben vette át a Kristinus Birtok vezetését, és 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi legelőben, gyümölcsösben váltott biodinamikus művelésre. A szőlőben és a pince körül érezhető átalakulás zajlik, az új művelésmóddal pedig a szerepek is átrendeződtek, a borkészítés és szőlőmunka egyre inkább összeolvad, a klasszikus értelemben vett főborász és szőlész felállás helyett világlátott és nyitott kollégák dolgoznak együtt. Az új értékrend sok helyen visszaköszön, a borok csomagolásától az állattartásig szinte minden egy irányba mutat, 2022-től a teljes birtok Demeter-minősített lesz.

A Bortársaságnál elsőként két 2020-as, bio minősítésű, reduktív fehérboruk, az Irsai Olivér és a Zenit került be a kínálatba.

(Forrás: Bortársaság)