Friss rosé új köntösben a St.Andreától

A Rosa Mystica korábban is létezett a Szeretettel mellett és a gazdagabb, sokszínűbb rosébor ügyét kívánta megjeleníteni.

„2021-es megújulásként egyedi köntöst adtunk neki” – meséli Dr. Lőrincz György. „Elsősorban a palack témában volt nagyobb dolgunk, miszerint Magyarországon tudunk e olyan fehér palackot vásárolni, ami elég stílusos, igényes és kifinomult. Tavaly már elindultunk ezen a vonalon, de most adódott egy lehetőség, hogy ezt az egyedi palackot kipróbálhassuk, és letölthessük bele az új bort. Azon a koncepción, amit elgondoltunk, már jól látszódott, miszerint ez a kisebb bor szortiment nem bír már el két rosét, ami eddig megolt. Volt egy érleltebb, hordózottabb, mélyebb rosé kisebb tételben, és volt egy gyümölcsösebb, trendibb, a fogyasztók számára könnyebben „érthető” rosé borunk a sorban. A 2020-as évjáratból viszont egy olyan rosét szerettünk volna elkészíteni, ahol egyben megvan a jó koncentráció, az érettség, a rétegzettség, pici fahordós jegyek, friss tónusjegyek és gyümölcsösség, majd így raktuk össze ezt négy fajtából. Az évjárat pedig mindemellett hozott egy elképesztően izgalmas alapot, ami a sav összetételt és sav tartalmat jelenti, és ebből a kombinációból készült el a Rosa Mystica Egri Rosé 2020.

A küllem megújulása is időszerű volt ebben a borban. Volt régebben Rosa Mystica címkénk, hasonló megjelenéssel, mint a Szeretettel, azonban már nagyon szükség volt az újításra. A Rosa Mystica nem az alapsorozatba illő bor, hanem egy leválasztott, egyedi termék, ezért bátran hagytam, hogy külsőjében is megújuljon és más képet mutasson, mint a többi St.Andrea bor. Az üzenete pedig érzékeny. A Szűzanya szeretetére utal, mint a Valóban Méltó vagy a Boldogságos.”

(Forrás: St.Andrea)