Március 4-én kezdődött az első Rosé Selection by Concours Mondial de Bruxelles-re nevezett tételek kóstolása.
A versenyt idén az eredetileg tervezett Olaszország helyett– érthető okokból – Brüsszelben tartották, és a szervezők elismert belga, valamint Belgiumban élő szakembereket kértek fel a kóstolásra. Köztük volt többek között:
- Pedro Ballesteros Torres, Master of Wine
- Jasper van Papeghem, 2017-2018 Belgium Legjobb Sommelier-je
- Éric Boschman borkritikus
- Tom Ieven, Sommelier, Hof Van Cleve Restaurant (***)
- Antoine Lehebel, Sommelier, Bonbon Restaurant (**)
Összesen mintegy negyven zsűritag vett részt a négynapos bírálaton.
A verseny kiválasztási folyamata nem változott. A szervezők garantálják a tételek abszolút névtelenségét, a címke és a palackforma tekintetében is. A zsűritagok optimális fény-, hőmérsékleti és hangviszonyok között kóstolhatnak. Minden benevezett tételt a Concours Mondial technikai igazgatói által kifejlesztett, az OIV és a Nemzetközi Önológiai Szövetség modelljén alapuló formanyomtatvánnyal tesztelnek.
Az eredményeket március 11-én hozzák nyilvánosságra a rendezvény weboldalán.