Megváltozott a világ a gépek terén is

Idén harminc éves az Axiál Kft.

A 30 éves jubileuma kapcsán tartott webkonferenciát az Axiál Kft az AgroMashExpon. A beszélgetést Umenhoffer Péter marketingigazgató moderálta, beszélgetőpartnerei Harsányi Zsolt a cég tulajdonos ügyvezetője és Pintér Zsolt, ügyvezető igazgató voltak.

Harsányi Zsolt elmondta, hogy harminc éve Henry Ford mottóját tűzték a zászlójukra, azaz „ Szolgáltatni szeretnénk, mert az fontosabb, mint a nyereség, ami nem más, mint a szolgáltatás eredménye. Az alapvető célunk nem változott, minőséget akarunk nyújtani folyamatosan. Jelenleg 870 kolléga dolgozik ezen nap, mint nap, a léc persze egyre magasabban van.” A cég kommunikációja sokat változott, Pintér Zsolt a cég ügyvezetője elmondta, hogy annak idején telexen adták fel az üzeneteiket. A kommunikációs csatornákat közül jelen vannak a közösségi média felületeken, működtetik a weboldalukat, élő a hírlevéllistájuk, tehát minden működnek a modern kommunikációs csatornáik, ugyanakkor a  személyes kapcsolattartást tartják a legfontosabbnak mind szakmailag, mind emberileg.

A következő években céljuk az Axiál logisztikai központ bővítése, maga az építkezés már elkészült, egy automata raktárt alakítanak ki 38 000 dobozzal, amelyből robot hozza ki a megfelelő alkatrészeket. Így egyre gyorsabban ki tudják majd szolgálni partnereiket alkatrészekkel. A digitalizáció is kiemelt feladat a cég számára, fontos a megfelelő sávszélesség, a térerő a gépekben is. Alapvetően nem jellemző a cégre a távmunka, ugyanakkor folyamatosan figyelik az online lehetőségeket, főleg a marketing terén, a kiállítások például jellemzően a virtuális térben történnek az utóbbi időben az ismert helyzet miatt.  „ Szeretnénk személyes kapcsolattartásra alapozni a jövőben is – mondta Pintér Zsolt- de az elmúlt év a digitalizáció nélkül nagyon halvány lett volna.”

Pintér Zsolt elmondta, hogy soha nem különböztettek meg kis és nagy cégeket, mindenkit szeretnének ugyanúgy kiszolgálni. Alkatrészkereskedéssel indult a cég, majd bővítette a tevékenységét a gépkereskedéssel.  Természetesen mindenki más igényszinttel érkezik hozzájuk, és mindenkinek szeretnének választ adni a felmerülő kérdéseire, problémáira, legyen az gép, alkaltrész, vagy szervizszolgáltatás. „Az elmúlt években kialakult a vevőikkel a  kölcsönös bizalom. Annál rosszabb nincs, mint amikor a megálmodott gép nem azt adja, mint amit elvárnak tőle. Mi az álmokat a realitás felé tereljük, ha partnerünk ezt elfogadja, akkor próbálunk ennek megfelelni.” – fogalmazott Pintér Zsolt.

A világban a gépesítés trendje a fejlődés, mondta Harsányi Zsolt. Hatékonyságnövekedés, teljesítménynövekedés jellemző a gépekre, a gazdálkodók egyre precízebben akarnak dolgozni, elektronizált gépek vannak körülöttük. Nem kis feladat ezek megülése és megjavítása, és az uniós igényekkel összhangban egyre zöldebbek, környezetkímélőbbek lesznek a gépek.

Az  AXIÁL Virtual Show Youtube csatornáján a bemutatópilóták mutatják be a cég különböző gépeit.

Az Axiál webkonferencia ide kattintva tekinthető meg: