Deutz, Ferrari, Bollinger, Bourdaire, Gross – ilyen nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai pezsgővilág krémje is előad a szeptember 3-i szeptember 3-i Pezsgőkonferencián. Az eseményt záró Pezsgőünnepen vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló várható, amelyhez az Arany Kaviár sztárséfjei komponálnak gasztronómiai remekeket. Kihagyhatatlannak programnak tűnik a szakma képviselői és gasztronómiai szerelmesei számára.
Ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.
Akik nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.
A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz. A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A komoly bevezető után pedig az openbarban tizenöt-féle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el, de alább is közöljük a programot.
PROGRAM Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál előadói szekció | 9:00-10:00 | | Vendégfogadás | 10:00-10:10 | I | Megnyitó – Köszöntőbeszéd Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium | 10:10-10:20 | I | Köszöntő Rókusfalvy Pál borász, a konferencia társszervezője | 10:20-10:40 | I | Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél Lamport József főborász, Thummerer Pince | 10:40-11:00 | I | Országhatárokon átívelő pezsgő Michael Gross tulajdonos, borász, Vino Gross | 11:00-11:20 | I | A buborékok élete Champagne-on túl Márkus György pezsgőszakértő | 11:20-11:40 | I | A Ferrari, Olaszország luxuspezsgője (online előadás) Marcello Lunelli, Gruppo Lunelli, Ferrari | 11:40-12:00 | I | Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő Demeter Zoltán borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj | 12:00-13:10 | | Állófogadás | 13:10-13:30 | I | Szabályozás Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok | 13:30-13:50 | I | Bollinger, a brit királyi család és James Bond márkája (online előadás) Guy de Rivoire globális értékesítési igazgató, Champagne Bollinger | 13:50-14:10 | I | Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója Mérész Sándor borász, Etyeki Kúria | 14:10-14:30 | I | Champagne Deutz, az egyik legtekintélyesebb pezsgőház (online előadás) Fabrice Rosset elnök, Champagne Deutz | 14:30-14:50 | I | Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok Unger Zsolt marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners | 14:50-15:10 | I | Champagne-ok a multifunkciós borász pincéjéből David Bourdaire borász, Champagne Bourdaire-Gallois | 15.10-15.40 | | Kávészünet | Kerekasztal szekció | 15:40-16:50 | I | Kerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban” Felkért résztvevők: Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) Vancsik Ivett (Vince) Herczeg Zoltán (Dining Guide) Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely) Laczkó Gábor (Törley Pezsgőpincészet, Etyeki Hegyközség, elnök) Molnár Attila (Arany Kaviár) Témavezető: Rókusfalvy Pál | Pezsgőünnep | 17:00-20:00 | I | Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia az Arany Kaviárral! Vezetett kóstoló Gervai János sommelier-vel világmárkákból (Ferrari Perlé 2014 és Deutz Classic Brut), amelyhez az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. Az openbarba elhozzuk Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekeit. A Champagne-ok és kóstolók mellé az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben. | | | | | |
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! |