Pezsgőkonferencia és Pezsgőünnep igazi nagyágyúkkal

Deutz, Ferrari, Bollinger, Bourdaire, Gross – ilyen nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai pezsgővilág krémje is előad a szeptember 3-i szeptember 3-i Pezsgőkonferencián. Az eseményt záró Pezsgőünnepen vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló várható, amelyhez az Arany Kaviár sztárséfjei komponálnak gasztronómiai remekeket. Kihagyhatatlannak programnak tűnik a szakma képviselői és gasztronómiai szerelmesei számára.

Ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.

Akik nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.

A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz. A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A komoly bevezető után pedig az openbarban tizenöt-féle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el, de alább is közöljük a programot.

PROGRAM

Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál

 

 

előadói szekció

9:00-10:00Vendégfogadás
10:00-10:10IMegnyitó – Köszöntőbeszéd

Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

10:10-10:20IKöszöntő

Rókusfalvy Pál borász, a konferencia társszervezője

10:20-10:40IPezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

Lamport József főborász, Thummerer Pince

10:40-11:00IOrszághatárokon átívelő pezsgő

Michael Gross tulajdonos, borász, Vino Gross

11:00-11:20IA buborékok élete Champagne-on túl

Márkus György pezsgőszakértő

11:20-11:40IA Ferrari, Olaszország luxuspezsgője (online előadás)

Marcello Lunelli, Gruppo Lunelli, Ferrari

11:40-12:00ITokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő

Demeter Zoltán borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj

12:00-13:10Állófogadás
13:10-13:30ISzabályozás

Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

13:30-13:50IBollinger, a brit királyi család és James Bond márkája (online előadás)

Guy de Rivoire globális értékesítési igazgató, Champagne Bollinger

13:50-14:10IAz Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

Mérész Sándor borász, Etyeki Kúria

14:10-14:30IChampagne Deutz, az egyik legtekintélyesebb pezsgőház (online előadás)

Fabrice Rosset elnök, Champagne Deutz

14:30-14:50IHabzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok

Unger Zsolt marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

14:50-15:10IChampagne-ok a multifunkciós borász pincéjéből

David Bourdaire borász, Champagne Bourdaire-Gallois

15.10-15.40Kávészünet
Kerekasztal szekció

 

15:40-16:50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IKerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

Felkért résztvevők:

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)

Vancsik Ivett (Vince)

Herczeg Zoltán (Dining Guide)

Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)

Laczkó Gábor (Törley Pezsgőpincészet, Etyeki Hegyközség, elnök)

Molnár Attila (Arany Kaviár)

 

Témavezető:

Rókusfalvy Pál

 

Pezsgőünnep

 

17:00-20:00I 

Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia az Arany Kaviárral!

 

Vezetett kóstoló Gervai János sommelier-vel világmárkákból (Ferrari Perlé 2014 és Deutz Classic Brut), amelyhez az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket.

 

Az openbarba elhozzuk Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekeit.

 

A Champagne-ok és kóstolók mellé az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!