Ismét itt a Bortesztkóstoló – FRISSÍTÉS

Élvezze velünk és a legjobb fehérborokkal a nyárutót!

2020. szeptember 8-án, kedden egy nagy nyárbúcsúztató és indiánnyár-köszöntő rendezvényen találkozhatnak velünk és bortesztjeinkre beküldött tételekkel! Több mint negyvenféle Olaszrizlinget, Hárslevelűt, Furmintot és Juhfarkot kóstolhatnak. Emellett a korábbi lapszámaink illatos borait és roséit is bemutatjuk ezen az összevont szabadtéri rendezvényen, így összesen mintegy nyolcvan bort kóstolhatnak.

A Fióka Étterem és Borbár Városmajor Park melletti impozáns kerthelyiségében rendezzük meg az estet, ha pedig meglepne egy rövid zápor, behúzódhatunk az étterem fedett részébe.

A Bor és Piac szakmai magazin küldetése, hogy a népszerűsítse a magyar borokat, terjessze a kulturált borfogyasztást, ismereteket adjon át a szőlőtermesztéséről és a borkészítéséről. Éppen ezért lehetőséget biztosít a bortesztekre beküldött borok kóstolására, ahol az általános termőhelyi ismertetés és termesztéstechnológia mellett nüanszokba is betekinthetünk.

A felkínált borok átestek az Országos Borbíráló Bizottság több tagját is magában foglaló minősített bíráló ítéletén. A teszt eredménye, a borok tételenkénti értékelése a Bor és Piac Magazinban olvasható. Minden résztvevő megkapja a magazin aktuális számát. Dr. Pásti György a SZIE Borászati tanszékének nyugalmazott egyetemi docense tart egy-egy rövid, vetített képes ismertetést az adott teszt eredményeiről, így az Olaszrizlingről és „testvéreiről” és az illatos fajtákról is, majd az est hátralévő részében a vendégek rendelkezésére áll a szőlő és borkészítés rejtelmeit kutató kérdések megválaszolásában. A rosékról előadás most nem lesz, azokat egy online „Bortesztkóstoló” keretén belül június elején bemutattuk. Az előadás szakmaiságát lazítja, mintegy átvezet a tőkék közül a kóstoló helyiségbe Jandó Zsuzsa és Bozzai Attila fotóművészek zenés, vetített képes slide-showja.

Az eseményre jegyüket megválthatják elővételben itt.