2021-re halasztják a Vinitalyt

A szakkiállítást 2021. április 18-21. között rendezik meg. A Veronafiere addig is az olasz bortermelők helyzetének javítására összpontosít.

A Veronafiere elnöke, Maurizio Danese bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kitartó jellege, és az erre válaszul hozott állami intézkedések következtében újra kellett fogalmazniuk stratégiai céljaikat és átgondolni tevékenységeiket. Az európai kiállítási piacon eddig már több mint 200 rendezvényt mondtak le vagy halasztottak el, ami közvetlenül hatmilliárd eurós kiesést okoz, és 51.400 munkahelyet sodor veszélybe.

Mivel a korábban tervezett, júniusi időpontban sem biztosított az 54. Vinitaly megrendezése, ezért – a vásár történetében első alkalommal – úgy döntöttek, hogy azt a jövő évre halasztják. Szintén csúszik a kapcsolódó programok, a Sol&Agrifood és az Enolitech megrendezése. 2020 második felében a Veronafiere az olasz vállalkozások piacra jutását segítő tevékenységekkel fog foglalkozni. Íg például több erőforrást csoportosítanak át a külföldi Vinitaly-rendezvényekre, és megfontolják egy őszi, innovatív esemény megszervezését is.

A Veronafiere egyúttal átgondolta a közel 70 eseményből álló nemzetközi naptárát is, melyben számos esemény erősen szezonális jellegű.